#geweundoon,  Food to run,  Review

Hotspots in Roermond

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten wonen wij in Roermond, een gezellige stad in Midden-Limburg. Roermond is zelfs eens uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland. Wij vergeten nog wel eens hoe leuk en gezellig Roermond eigenlijk is, tot we gaan opnoemen wat er allemaal te doen en te zien is in deze stad.
Daarom krijgen jullie vandaag weer een lijstje voorgeschoteld. Deze keer over onze favoriete hotspots in Roermond. Mocht je een weekendje naar Roermond willen komen, lees dan zeker verder.

1. Coffeelovers (Hamstraat 11)

Als je vanuit het station Roermond binnen komt lopen, kom je op de Hamstraat terecht. Hier zit onze eerste hotspot Coffeelovers. Deze keten zit in Limburg en Brabant. Coffeelovers is onze favoriete werkplek als we samen blogs willen schrijven en zin hebben in goede koffie en een stuk taart. Ook leuk om te weten, je kunt hier ook terecht met je lactose- of glutenallergie. Opties genoeg.

2. SheClothes (Paredisstraat 16)

Dit boetiekje wordt gerund door eigenaresse Valerie. Samen met haar team zorgt ze voor een leuke mix van bekende merken, zoals Josh V en Supertrash, met betaalbare merken uit bijvoorbeeld Parijs. Ze zorgen voor een gezellige sfeer in de winkel en als je geluk hebt kun je zelfs smikkelen van een zelfgebakken cake of taart. Daarnaast geven de dames altijd supergoed advies.

3. Vasco (Neerstraat 60)

Zit je haar cut ;)? Ga dan even snel bij Vasco langs voor een knipbeurt. De zaak op zichzelf is al een hele beleving. Binnenkort zullen ze verhuizen naar een pand verderop in de straat, er zit ook een tattooshop in de zaak.

  4. The Box concept store (Neerstraat 25)

Ook deze zaak is vrij nieuw in Roermond. Zoek je nog een leuk cadeau voor je broer, vriend, man, neefje, vader of voor jezelf? Ga dan zeker hier een kijkje nemen. Je vindt hier niet alleen kleding en accessoires, het biedt tevens een platform voor lokale kunstenaars en designers. Een beetje hipster, maar niet té.  

5. Yeth (Neerstraat 32)

Yeth is een superleuke winkel waar je van alles kunt kunt vinden. Van speelgoed tot kleding en van notitieboekjes tot sieraden, het is allemaal even leuk en schattig. Als je op zoek bent naar een uniek cadeautje moet je hier zeker eens langsgaan. 

6. Jottem Record Shop (Schoenmakersstraat 22)

De LP’s zijn weer terug. Jottem Record Shop heeft hier goed op ingespeeld. Lekker snuffelen tussen de platen en een praatje maken met de eigenaars. Je kunt hier zelfs DJ-lessen volgen.  Ook organiseert Jottem leuke feestjes op diverse locaties in Roermond.

7. McArthurGlen Designer Outlet Centre (Stadsweide 2)


Het Outlet Centre in Roermond is een van de grootste van Europa. Ze hebben een uitgebreid merkenaanbod. In april komen er nog eens 50 winkels bij. Hier kun je gerust een middagje doorbrengen, gewoon lekker alle exclusieve winkels binnenlopen!

8. Wieck (Mariagardestraat 9)

Wieck is een nieuw begrip in Roermond. Hier eet je de beste burgers. Het is een gezellig, klein tentje (zorg dat je reserveert). Je kunt hier zelf je burger samenstellen en een heleboel bijgerechten er bij bestellen. Tip: neem de frietjes. Bron Foto

9. Het Arresthuis (Pollartstraat 7)

Ben je uitgeshopt en wil je slapen op een unieke locatie? Ga dan zeker overnachten in het Arresthuis. Dit hotel zit in een oude gevangenis. De ontwerper heeft de enkele details van de gevangenis in originele staat gelaten. Je slaapt in oude cellen en ook de hal ziet er spectaculair uit. Je kunt hier ook terecht voor een heerlijke high tea of high wine.

Verder nog leuk om te bezoeken:
WYLIWYG: voor leuke originele cadeautjes. (Roersingelpassage 1)
Café de Kade: Om lekker te genieten van het uitzicht over de Roerkade terwijl je een cocktail drinkt. (Roerkade 13)
The secret story of 22: Originele cocktails, lekkere hapjes. Er hangt hier een relaxte sfeer. (Zwartbroekstraat 22)
Koers Zuid: Waan je even op vakantie. Je kunt hier ook suppen! (De Weerd 85)
OpSjtap Bar&Bik: Een van de nieuwste aanwinsten van Roermond. Geniet hier van een speciaalbiertje  en lekkere burgers en hapjes. (Roersingel 4)

 Zoals je ziet is er voor ieder wat wils in Roermond. Miste je de hardloop hotspots? Hou dan zeker onze blog in de gaten!

Liefs,
Fon en Judith

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *