Road to New York: #TeamAnnemerelRunsNYC2017 Meeting

Zoals we al eerder vertelden gaan we naar New York met de TUI Sports reis die is samengesteld door Annemerel. Inmiddels is er een heuse hashtag #TeamAnnemerelRunsNYC2017 in gebruik op Instagram. Hierdoor hebben we al een deel van de groep regelmatig voorbij zien komen. Ook op de Facebookgroep zien we de profielfoto’s, maar we hebben elkaar (bijna) allemaal nog nooit “in het echt” gezien. Afgelopen zondag was een eerste teammeeting en Fon zat daarom al om 8 uur ‘s-ochtends in de auto naar Amersfoort voor de meeting.

Afgelopen weekend (10 en 11 juni) was in Roermond het SamenLoop voor Hoop evenement. Een 24-uurs wandel evenement om geld in te zamelen voor het KWF. Allebei hebben we hier met een team mee gedaan en ook hebben we met de dansschool nog mogen dansen.
In verband met de Samenloop kon Judith op zondag jammer genoeg niet mee naar de meeting. Fon kon gelukkig wel gaan dus zij mocht op pad om alle informatie op te gaan zuigen die er die dag gegeven ging worden om aan Judith over te dragen.

Zondagochtend om 7 uur je wekker zetten is niet echt een pretje, zeker niet als je de avond ervoor niet voor 02:00 slaapt. Toch ging het opstaan makkelijker dan verwacht want tja.. er stond wel iets erg leuks op de planning!
Gelukkig was het rustig op de weg deze zondagochtend en stond ik na precies een uur en 38 minuten rijden op de parkeerplaats die ons was aangeraden door TUI Sports. Op de parkeerplaats kwam ik Marianne en Aurelie al tegen (toch handig dat Instagram, dan herken je meteen wat mensen 😉 ) en gezamenlijk liepen we naar AV Triathlon.

Eenmaal binnen gekomen werden we welkom geheten door Monique en bleek dat we de een van de eerste lopers waren. We zochten een plekje uit, niet te ver naar achter maar ook niet te veel voorin want stel je voor er komen vragen :P, en toen kwamen langzaam de andere lopers binnen druppelen. Na dat iedereen zich snel aan elkaar had voorgesteld van ons groepje en we even kletsten, onder andere welke wedstrijden iedereen heeft gelopen of nog gaat lopen was het tijd voor de presentatie van TUI Sports.

Naast 2 interessante presentaties over onder andere voeding en blessurepreventie kregen we ook nog 2 presentaties van schoenenmerk On en van Herzog, bekend van de compressiekousen. Na een uur stil zitten en luisteren waren de meeste wel toe aan wat beweging.

Gelukkig gingen we snel naar buiten voor een goede opwarming waarvoor de hele groep in 2 werd gesplitst (naast ons “team” waren er ook nog andere lopers die naar Chicago of New York gaan met TUI Sports). Na wat rustig draaien met de armen en heupen *yes dit lukt me nog wel* gingen we over naar de buikspieroefeningen in de vorm van dynamische planken *hmm toch echt nog vaker planken* om uiteindelijk naar de benen te gaan. In tweetallen maakten we een soort squat terwijl we aan elkaar/tegen elkaar hangen. Vast mooie beelden *ohh sh*t is Annemerel NU aan het vloggen*

Als afsluiting van de opwarming kregen we nog een klein stukje loopscholing. Toch wel interessant om een keer zo bewust met je manier van lopen bezig te zijn.

Na een slokje water was het tijd voor een run van minimaal 6,5 km, als je zin had mocht je het rondje meerdere keren lopen. Toen we ongeveer 200 meter hadden gelopen begon de groep al een beetje uit elkaar te vallen. Ik had van te voren al bedacht om langzaam te gaan lopen gezien de temperatuur en de kilometers van de vorige 2 dagen die nog in mijn benen zaten.

Tot ongeveer 3/3,5 km ben ik nog samen met Rianne, Aurelie en Dannis (een van de fysiotherapeuten van TUI Sports) kunnen blijven lopen. Daarna werd de warmte mij te baas en gaf ik aan even te gaan wandelen. Monique, een van de reisleiders, bleef heel lief bij mij dus die wandelde gezellig met mij mee. Al vrij snel was mijn hartslag weer omlaag en had ik niet meer het idee dat ik met mijn hoofd in een oven stond en gingen we weer lekker hardlopen. Tegen 5,5 km had ik weer een oververhit hoofd dus weer even een 200 meter gewandeld. Het stomme was elke keer liep ik lekker en dan kwam in een keer die hete kop. Uiteindelijk toch nog een gemiddelde pace van 7.24 met wandelen erbij, dus zo rampzalig was het voor mijn doen ook weer niet.

Bij de groep aangekomen zagen we dat er toch een aantal ondanks de warmte waren vertrokken voor een tweede rondje, wat een bikkels!
Gelukkig stond er al lekker wat water klaar en na een bekertje of twee ging ik kijken naar de lunch. Deze bestond uit een buffetje van kwark met verschillende soorten “toppings” ;), bananenbrood en lekker wat fruit. Met een bakje kwark met fruit ging ik toch maar even lekker bijkomen. Later bedacht ik me dat het niet heel raar was dat deze run niet heel makkelijk ging. De 2 dagen er voor had ik een kleine 30km in de benen zitten (hardlopen en wandelen) en voor iemand die een half jaar geleden nog geen 2km aan een stuk kon hardlopen is dat best wat. Weinig slaap en warmte helpen dan ook niet echt mee zo zeg maar.

Na een snelle douche was het nog tijd voor een paar groepsfoto’s en kletsten we nog even na. Voor we het wisten was iedereen, op onze groep na, al weg. Dus met die gezelligheid zal het vast wel goed komen in New York!

Wat een leuke ochtend/middag was dit met de meiden van ons team. Heb nu al helemaal zin in onze volgende meeting en dan zal Judith er ook gewoon bij zijn!

Liefs,
Judith en Fon

Foto’s zijn gemaakt door Fon en door de mensen van TUI Sports

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *