Be yourself babe

We spenderen allemaal veel tijd op onze telefoons. Dit betekent ook dat we vaak onze social media kanalen checken. Twitter, Facebook, Snapchat en Instagram, alles moet bijgehouden worden. Wij zijn de laatste tijd natuurlijk veel meer bezig met social media en dat is soms best lastig.

Kijk, wij zijn beginnende hardloopsters die ervaren hardloopsters volgen op Instagram. Deze dames en heren rennen ontzettend hard en ver en dat is natuurlijk superknap. We weten dat we onszelf niet moeten vergelijken met anderen, maar dit ga je toch automatisch doen. Dat is best jammer. We mogen al trots zijn op onszelf dat we ons dit onmogelijke doel hebben gestemd, veel mensen doen het ons namelijk niet na. 

Nog een dingetje. Mensen delen op social media vaak alleen de leuke dingen. Het lijkt wel of sommige mensen op Instagram het jetsetleven hebben terwijl dit in de werkelijkheid reuze meevalt. Laten we hardlopen even als een voorbeeld nemen. We zien vaak dat mensen wel hun afstand delen, maar niet hun tijd of pace. Wat maakt het nou uit hoe lang je over 5K doet? Het is toch jouw race, niet die van een ander? Het lijkt soms wel alsof je je ervoor moet schamen dat je pace hoger is dan 6:30. Uiteindelijk doe je het voor jezelf, en jij kent jezelf én je lichaam het beste. 

Zoals jullie vast voorbij hebben zien komen, is zanger Dotan onlangs een campagne gestart om jezelf te laten zien op Instagram. Een heel goed initiatief! Echter gebeuren er soms negatieve dingen in je leven die je liever niet met iedereen deelt, snappen we ook. Je hoeft ook geen vervelende dingen te posten, maar wees op z’n minst gewoon jezelf, lekker realistisch. We denken dat dit andere mensen die jou volgen ook goed zal doen. Als we heel eerlijk zijn, hebben we enkele mensen zelfs al ontvolgt omdat we ons er een een beetje minder goed door gingen voelen. 

Dit artikel is eigenlijk vooral een reminder aan onszelf. Vergelijk jezelf niet met anderen, denk aan jezelf. Ons doel is de marathon van New York uitrennen om geld in te zamelen voor Make-a-Wish en dat gaat ons lukken! 

Liefs,

Fon en Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *