Road to New York: Ons marathon schema

afbeelding via google

Wow! Nog 1 relaxed weekend en dan gaat ons 18-weeks schema voor de marathon dan echt beginnen. Bye bye social life! ๐Ÿ˜‰
Bizar hoe snel de tijd gaat. We hebben veel schema’s vergeleken en ook bij verschillende personen om advies gevraagd. Uiteindelijk is daar een schema uitgekomen dat ons naar onze eerste marathon gaat helpen. Uitlopen is het doel en we hebben nog steeds geen specifiek tijdsdoel opgelegd. Wie weet dat we dat nog gaan doen, maar hey uitlopen is al een kunst op zich toch?

De zomermaanden zijn bij ons allebei drukke maanden, veel werken en Judith zit daarbij ook nog eens in de organisatie van een leuk festival.
Veel schema’s zijn gemaakt met 4x in de week hardlopen. Eerlijk is eerlijk: dat gaan wij never nooit redden. Zoals iemand hier uit Roermond ooit op tv in een interview zei: “Ich mot werke, ich hรถb geine tied jong!” (vrij vertaald: Ik moet werken, ik heb geen tijd man!)

Een vast onderdeel in al die schema’s zijn intervaltrainingen. In ons 10k-schema zaten deze er ook in en die vielen behoorlijk tegen, ze werden vaak ook vervangen voor een training op een sneller tempo dan normaal. Gelukkig bleek al snel toen we dit aan andere voor legden dat intervallen voor je eerste marathon (en helemaal als je niet een bepaald tijdsdoel hebt) niet echt noodzakelijk was. Het zou ons relatief ongetrainde lichaam (als in we lopen natuurlijk pas een dik half jaar) eerder kapot dan sterker maken.
Tijdens de eerste teammeeting op 11 juni vertelde Annemerel zelfs dat zij pas sinds 2 jaar echt met interval trainingen is begonnen. Fjoew dat haalt wat druk van de pan!

Ons schema zal er zo uit gaan zien:

  • 1 langzame lange duurloop (die bijna elke week langer zal worden)
  • 1 kortere tempo loop (lopen op het gewenste marathon tempo)
  • 1 kort herstel rondje

Als we hiernaast nog zin en tijd hebben om te lopen dan kan er nog een 5/6 km worden gelopen, maar zoals eerder gezegd daar hebben we waarschijnlijk de tijd niet voor deze zomer.

Naast deze trainingen is het plan om thuis minimaal 1x per week Yoga te doen (met de app van Yoga met Evy). Tot aan de zomerstop is het de bedoeling om nog 1x per week naar onze danslessen te gaan. Na de zomerstop vervangen we deze les vanwege blessure gevoeligheid waarschijnlijk met Pilates.

Om jullie op de hoogte te houden van onze marathon trainingen gaan we vanaf nu dus elke 2 weken op vrijdag om 16:00 uur een verslagje plaatsen. En wie weet.. Worden de trainingen zo interessant dat we dit uiteindelijk elke week gaan doen ๐Ÿ˜‰ Maar we beginnen met tweewekelijks als jullie dat goed vinden.
Dus ben je benieuwd hoe de eerste 2 weken van ons trainingsschema ons af gaan? Volg ons dan op Instagram of kom hier op 14 juli vanaf 16:00 een kijkje nemen.

Maar eerst maar eens die training starten!

Liefs,
Judith en Fon 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *