New York,  Road to Run,  Running

Road to New York: week 1 & 2

Zoals we al eerder vertelden is ons marathonschema eindelijk begonnen! Spannend! We houden hier iedere 2 weken bij hoe onze trainingen zijn verlopen. De eerste 2 weken zijn voorbij dus lees snel verder hoe het is gegaan!

Fon is nog op vakantie, zij trainde in de bergen. Zwaar maar het uitzicht maakte veel goed!

Week 1, training 1

5 km
De eerste training van het schema was in de Ardèche. Heuvel op en heuvel af. Het was zwaar maar tempo omlaag en gaan! Tip: ga niet na je eerste heuvel training nog een grot in met 700 trappen en later op de dag nog naar de rivier waardoor je een berg af en op moet klauteren.

Week 1, training 2

0.0 km runner down. Die tip die ik bij training 1 gaf? Dat was uit eigen ervaring. Na de training en rest van de activiteiten op woensdag werd ik op donderdag wakker met ontzettend stijve en pijnlijke kuiten en dit heeft tot en met zaterdag aangehouden. Het helpt ook niet echt mee dat de volgende camping niet vlak is en je voor alles wat je gaat doen berg op of af moet (en weer terug). Ik was bang dat ik door te gaan lopen op een andere manier zou gaan lopen om de pijn te omzeilen en daardoor juist een blessure zou krijgen. Dus helaas de lange duurloop liet ik schieten. Gelukkig had ik de dag voor we vertrokken een fijne duurloop gelopen van 10 km dus was ik d’r iets geruster op dat het geen ramp zou zijn.

Week 1, training 3

Om en nabij 5.5km 

Na een aantal massages aan mijn kuiten voelden deze weer ok aan. Op de camping was een bootcamp instructeur op vakantie en na een wijntje op het terras werd vrijdag collectief besloten om te gaan bootcampen op zondag ochtend. Uiteindelijk stonden we met een groepje van 8 personen klaar om 10.00. Tussen de oefeningen door werd er gelukkig ook op en neer gerend en zo kwam ik met fijne oefeningen er bij aan mijn 5 km.

Week 2, training 1

Yes mijn kuiten zijn weer helemaal in orde! Dus werd ik gedropt op de verharde weg buiten de camping. Even berg op en en weer terug af rennen dacht ik. Al liep ik dus eerst weer een stukje berg af en daarna omhoog. Bij het dorpje weer omgedraaid en terug. Grotendeels bergaf maar op het einde toch weer een stukje omhoog oef dat valt dan tegen 😉 Aangezien mijn telefoon niet heel lekker bereik had qua gps had ik volgens strava 4km gelopen waarvan de eerste km in een idioot snelle pace (voor mij). Al met al wel een lekkere training.

Week 2, training 2 

Bijna 11 km

Ook op donderdag werd ik weer naar de verharde weg gebracht (loopt toch iets lekkerder dan de zandpaden met veel kuilen). Het plan: het zelfde stuk als dinsdag alleen dan 2x 

Dit keer had mijn telefoon veek beter bereik en was de gps een stuk nauwkeuriger. Blijkt dat stuk dus ruim 2,5 km te zijn enkel dus afgelopen dinsdag had ik gewoon netjes de 5k aangetikt. 

Na 1 keer op en neer kwam ik even op adem en nam ik een paar slokjes van mijn verstopte flesje water en ging ik voor een 2e keer op en neer. Dit ging toch wel erg lekker vandaag! Uiteindelijk 10.7k gelopen maar met 300 hoogtemeters dus dan vind ik dat ik dat als 11 mag rekenen toch? 😉

Morgen ga ik nog 1 keer het zelfde stukje op en neer hobbelen en zondag zit ik na 2 weken Frankrijk weer terug in de auto. 1 training gemist deze eerste 2 weken door spierpijn maar de benen zijn alsnog lekker getraind door alles berg op en af moeten lopen.

Judith is gewoon lekker thuis in Limburg. Waar je ook prima kunt rennen!

Week 1, training 1

5 KM door het bos. Nadat ik de week hiervoor helemaal niet lekker had gerend, had ik er eigenlijk totaal geen zin in. Verrassend genoeg liep ik superlekker! Fijn om je dag zo af te sluiten. 

Week 1, training 2

Oei. Mijn benen voelden een beetje stijf aan tijdens deze training! Ik gooide mijn tempo omlaag en zette leuke muziek op, dit hielp gelukkig een beetje. Nadat ik heb gerend, deed ik thuis flink wat stretch-oefeningen om nog stijvere spieren te voorkomen. Ik rende weer door het bos. Ideaal omdat het hier lekker koel (en mooi!) is. 

Week 1, training 3

Nadat ik een heel weekend had gewerkt deed ik mijn loopschoenen aan en maakte me klaar voor 10 KM. De vorige keer dat ik 10 KM rende kreeg ik last van mijn darmen waardoor ik niet verder kon, dus ik was een klein beetje zenuwachtig. Ik besloot rustig te beginnen en mijn pace langzaam op te bouwen. Wonder boven wonder ging het heel goed. Ik rende op een lekker tempo, mijn benen waren goed en ik was blij. 

Week 2, training 1

Het was zo’n dag dat het constant regende. Ik had de hele dag op de bank naar de Tour gekeken. Het was een hele saaie etappe en ik viel 2 keer in slaap. Na het avondeten was het droog en ik maakte me klaar voor een rondje 5KM. De zon begon te schijnen en ik kreeg meteen goede zin. Zo goed zelfs dat ik een PR rende! Superleuk! Daarna was ik wel een beetje gaar maar omdat ik toch nog iets wilde doen, deed ik op een bankje wat oefeningen voor mijn benen. Ik wil dit vaker gaan doen om mijn spieren sterker te maken. 

Week 2, training 211 KM vandaag. Vandaag weer een rondje door het bos. Ik verstopte mijn flesje water en begon aan mijn rondje. Onderweg kwam ik veel andere (hard)lopers tegen. Altijd leuk! Mijn pace bleef vrij constant dus dat was wel fijn. Rond 6 KM vond ik het even zwaar maar ik zette leuke muziek op en probeerde aan leuke dingen te denken en rende stug door. De laatste 2 KM gingen dan wel weer goed. De zon was wel warm hoor! Ik hoop echt dat we in New York een fijne temperatuur hebben tijdens de marathon! Ook na deze training deed ik wat krachtoefeningen. Ik ben daar niet zo’n fan van maar ach. 
Ik besloot om deze week 2 trainingen te doen. Dit omdat ik mijn trainingen vanaf volgende week op maandag, woensdag en vrijdag wil gaan doen zodat ik het weekend niks heb (ik werk namelijk altijd en hele weekend en heb vaak vrij op woensdag en vrijdag). 

Dat waren de eerste 2 weken! Op naar de volgende weken waarin we hopelijk samen kunnen gaan trainen! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *