Review,  Running

Review: Avanca D1 bluetooth-oortjes

Wij zijn, zoals jullie weten, ondertussen al een tijdje bezig met hardlopen. Langzamerhand zijn we ons ook iets meer aan het verdiepen in gadgets zoals horloges, spibelts en oordopjes. Toevallig kregen wij een aantal weken geleden een hele leuke mail van Hdphns! Ze hadden onze blog gelezen en vonden ons zo leuk dat ze ons vroegen of we oordopjes wilden uittesten. Tuurlijk wilden we dat! We kregen de Avanca D1 bluetooth-oortjes toegestuurd en hebben ze meteen getest. Vandaag de review! 

Mocht je op zoek zijn naar een koptelefoon of oordopjes, dan ben je op www.hdphns.com op de goede plek. Wij testten de Avanca D1 uit.

Eerst even wat info over het product zelf:
Avanca is een Nederlands bedrijf, de hoofdtelefoon die wij mochten testen is draadloos. Dit betekent dat je alles via je hoofdtelefoon kan besturen(volume, volgend nummer enzovoort). Ook heeft de hoofdtelefoon in-ear oordopjes. De Avanca D1 is in 4 kleuren verkrijgbaar (wit, zwart, roze en geel) en kost €59,99.

De oordopjes komen in een mooie doos met daarin: Een zakje voor je oordopjes in te bewaren, verschillende maten dopjes zodat ze goed in je oren blijven zitten, hoesjes zodat je ook in de regen kan lopen, de oplaadkabel en natuurlijk de oordopjes zelf.

Voordat je deze hoofdtelefoon gaat gebruiken moet je hem eerst opladen met de bijgeleverde usb-kabel, dit duurt ongeveer 2 uur. Je maakt gebruikt van Bluetooth of een NFC tag om de hoofdtelefoon met je eigen telefoon te verbinden. 
Het verbinden gaat heel snel met de Bluetooth verbinding, je doet de oortjes in en drukt het powerknopje in. Vervolgens krijg je een vrij harde piep te horen met: “Power on” als je het knopje nog even vast blijft houden hoor je: “Pairing” en dan kun je hem eenvoudig syncen met je telefoon.

We hebben ondertussen ruim de tijd gehad om de hoofdtelefoon te testen. Het oordeel? Wat een verademing is het om te rennen zonder kabels! Echt ideaal! Geen gedoe meer.
Judith: “De oordopjes blijven goed zitten, zelf met traguspiercing! Ik krijg oordopjes namelijk vaak lastig in door deze piercing maar nu had ik er totaal geen last van”. 
Fon: “Helemaal mee eens! Ok ik heb dan wel geen traguspiercing maar ben wel een brildrager. En dat was geen enkel probleem met de Avanca D1.”

De accu zou 6 uur mee moeten gaan, dit hebben we nog niet aan 1 stuk getest. Officieel hebben we nog steeds geen tijdsdoel opgesteld voor onszelf in New York, maar het zou handig zijn als de oordopjes de hele marathon meewerken 😉
Mooi verhaal als mensen vragen: “Waar hebben jullie je doel op gebaseerd? Nou op de accu van onze oordopjes”

Een telefoontje aan nemen gaat overigens ook makkelijk tijdens het lopen. Je hoort degene die je belt erg duidelijk, maar jij bent voor degene die je belt niet altijd even duidelijk als je flink doorloopt. Harder praten helpt dan wel, maar onze tip: Doe dit niet in een woonwijk want je wordt een beetje raar aangekeken. 😛

De pasvorm was voor ons dus allebei helemaal prima en blijft goed zitten als je je haren vast hebt, maar ook onder losse haren bleef het prima op zijn plek. De man van Fon doet aan wielrennen en hem leken die draadloze oordopjes ook wel wat. Jammer genoeg was het koordje voor hem net te kort om de oordopjes in te doen en achter zijn oren te doen. Het ging wel maar zat niet heel comfortabel. Voor de oren ging dan weer wel maar of de dopjes dan blijven zitten hebben we nog niet getest.

Het geluid van de Avanca D1 is erg helder. Zowel de muziek als bijvoorbeeld de spraakberichten van een hardloop app zijn duidelijk te horen. Er zit geen noisecancelling op, maar zo kun je gelukkig naderende auto’s wel nog horen. Heel af en toe hoorde Fon een klein “kraakje” of soort onderbreking zoals je soms met oordopjes met kabelbreuk hebt, maar dit was zo minimaal en kort dat het amper opviel.

Zoals jullie merken zijn wij zelf erg tevreden over de Avanca D1 en als we nu mede-hardlopers tegen komen met in de knoop zittende oordopjes hebben we bijna de neiging om te zeggen: Probeer deze eens!

Avanca D1 : € 59,99

Levering binnen 1 dag
En mochten ze je toch niet zo goed bevallen. Bij HDPHNS mag je ze binnen 365 dagen terug sturen en je krijgt je geld terug. Hoe super is dat geregeld, dan hoef je niet gehaast te doen met een pakketje wat binnen een week terug moet.                              

De oordopjes hebben we dus gekregen van HDPHNS.com om te testen, maar dit heeft verder geen invloed gehad op ons oordeel!

Liefs,
Judith en Fon

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *