New York,  Road to Run,  Running

Road to New York: Week 5 & 6

Het is best een cliché maar gaat de tijd echt zo snel? Vandaag dan alweer het verslag over week 5 en 6!

Judith

Weten jullie nog dat ik de vorige keer last kreeg van mijn knie? Nou, dat bleek dus toch een beetje vervelender dan gedacht. De eerste paar dagen kon ik er niet goed op steunen, de eerste dag kon ik er zelfs niet eens op lopen zonder dat ik ontzettende pijnscheuten voelde. Na een paar dagen was de pijn weg maar bleef het vervelen. Ik heb geprobeerd een rondje te lopen maar dat voelde toch niet echt lekker. Op de foto kijk ik heel blij maar dat was voordat ik begon met lopen. 

Na dat rondje besloot ik de fysio te bellen. Vorige week woensdag kon ik er terecht. Die dag heb ik wel eerst 16 KM gefietst als supporter van Fon, wat erg gezellig was. 

De fysio vertelde me dat ik waarschijnlijk een slijmbeursonsteking had. Gelukkig viel dat allemaal reuze mee want er was niks “kapot” in mijn knie. Ik liep een paar dagen rond met tape en dat was wel een fijne ondersteuning, aangezien ik een staand beroep heb. 

Afgelopen maandag had ik weer een afspraak bij de fyio. We deden enkele oefeningen zoals dribbelen en skippen, heen en weer lopen met een resistance band, evenwichtsoefeningen en oefeningen voor mijn heupen en bovenbenen. Dit hebben we vandaag herhaald. Ik voel mijn knie nog af en toe steken, vooral na een lange werkdag. Tijdens de oefeningen voel ik er gelukkig niks van. Ik vind het fijn dat ik bezig mag blijven, wat hierdoor bouw ik mijn conditie wel op en kan ik straks makkelijker instromen in mijn schema. Gelukkig mag ik ook fietsen en zwemmen, dus dat ga ik ook inplannen. Er zit nu weer tape om mijn knie om de boel een beetje te ontlasten, alle beetjes helpen!

Al met al vind ik het best vervelend hoor. Ik ben erg perfectionistisch dus vind het lastig dat ik mijn schema niet kan volgen en al 2 weken niet mag lopen. Ik mag dan wel die oefeningen doen, dus dat scheelt. Het neemt echter niet weg dat ik een bepaalde druk voel. Het is namelijk zo november! Gelukkig heb ik een goede fysio die meedenkt en me geruststelt en tips geeft en ook Fon stelt me gerust. Ik ben blij dat ik naar de fysio ben gegaan, anders was het misschien wel veel erger geworden! Wijze les van Judith: ga ALTIJD naar de fysio, ook als je denkt “mwaah zal wel niks zijn” of als je dokter zegt “neuhh hoeft niet”. Gewoon gaan! Als het goed is ben je er namelijk gewoon voor verzekerd 😉 


Fon

Week 4 – Training 3

Jullie hadden de derde training van week 4 nog van me tegoed! Je merkt toch dat het langzaam aan wat eerder donker begint te worden dus had voor de zekerheid maar een lichtbandje mee genomen. Maar goed ook want tegen de tijd dat ik thuis was, was het toch veiliger om met verlichting te lopen. Het rondje zelf ging ook nog eens prima!

Week 5 – Training 1

En weer een langzame 5k op het programma. Het was erg warm maar dat helpt wel om het tempo omlaag te krijgen!

Week 5 – Training 2

16 km net onder de 2 uur. De foto staat bij Judith er bij 😉 zoals jullie misschien in de blog van woensdag hebben gezien gingen deze 16k best prima! Super fijn ook om Judith er bij te hebben met flesjes drinken zodat ik niet zelf hoef te slepen of dingen moet verstoppen in de bosjes. 

Wel beetje jammer dat ik al mijn apps uiteindelijk op een bepaald moment per ongeluk heb uit gezet. Eerst strava maar later ook de Asics, Fitbit en Hardlopen met Evy apps. Gelukkig had Judith Strava open staan en zo wisten we dat ik de 16 kilometer onder de 2 uur had gelopen. Best prima!

Week 5 – Training 3

0 km… Helaas Ik had super veel zin om de training te lopen, maar mijn buik dacht daar anders over. Al tijdens het inwandelen (ik wandel altijd eerst een stukje voor ik echt ga hardlopen) merkte ik dat het niet helemaal lekker zat. En nog voor ik daadwerkelijk was begonnen kon ik me alweer omdraaien. Jammer maar helaas!

Week 5 – Training 1

Ik had zin in een wat snellere kilometers maar had geen tijd voor de geplande 8k. Dan maar 5k op een sneller tempo. Zeker niet mijn snelste 5 kilometers maar ze waren wel lekker!

Week 6 – Training 2

Vandaag was het de bedoeling om een lange duurloop te doen van 10-15 km. Echter was het de hele dag aan het regenen en dacht ik dat ik van suiker was. Rond half 8 toch maar langzaam mijn spullen bij elkaar gezocht en om 8 uur stond ik buiten. Het miezerde een klein beetje dus dat viel mee. Echter was het om half 9 al zo aan het schemeren en liep ik ergens waar het niet slim is om zonder verlichting te lopen. Toevallig was het redelijk dicht bij het huis van mijn ouders en in dat huis staat een heel fijn bad. Tja en toen liep ik dus per ongeluk maar richting het huis van mijn ouders. Oeps 😛

Morgen ga ik kijken of ik nog die 10k na mijn werk krijg aangetikt en dan zit week 6 er ook al weer op!

Op naar de volgende weken waarin Judith hopelijk ook weer wat meters kan maken! Wie weet kunnen we zelfs in de komende 2 weken een keertje samen lopen.

Liefs,
Judith en Fon

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *