Personal,  Running

10 vragen voor… Simone

Ja ja, het is weer tijd om 10 vragen te stellen! Vandaag stellen we de vragen aan Simone. Simone is een lekker actieve hardlopende instagrammer, verpleegkundige en moeder van 3 pubers. Ook weet ze andere altijd super lief te motiveren op instagram met bemoedigende comments. We zullen verder niet nog meer gaan verklappen maar gewoon de vragen stellen.

1 Zou jij je willen voorstellen aan de mensen die je nog niet kennen?
Mijn naam is Simone Tanner, dit jaar wordt ik 44 jaar, stukken ouder dan het gemiddelde op insta volgens mij. Ik werk als kinderverpleegkundige in een ziekenhuis is Amsterdam en thuis ben ik moeder van 3 pubers.

2 Hoe lang doe je al aan hardlopen al en hoe ben je begonnen?

Ik ben een aantal jaar geleden begonnen met hardlopen doordat ik weer wilde gaan hockeyen en merkte dat mijn conditie beneden peil was. Mijn kinderen zijn geboren in Engeland en vanaf de dag dat ik daarheen verhuisde in mei 2000 heb ik niet meer gesport, toen wij in 2007 terug kwamen in Nederland was ik de eerste jaren erg druk met van alles en nog wat maar daarna ging het weer knagen. Ik begon met ieniemienie rondjes door de buurt en dacht niet dat het ooit wat zou worden!

 

3 Welke wedstrijden heb je allemaal al gelopen?

– Dam tot dam

– Brooks10 Amsterdam

– Zevenheuvelenloop

– Bruggenloop, Den Haag

– Circuitrun maar ook de grachtenloop

– Hollen door de bollen

– Heemstedeloop
– Westrandwegrun

– Vondelparkloop

– Noordwijk

– De halve van Haarlem.

De meeste heb ik drie keer gelopen en dan ga ik toch op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ook mis ik veel loopjes doordat ik veel weekenden werk. Mudmasters heb ik ook een paar keer gedaan, ook erg leuk maar uiteindelijk kies ik toch voor het hardlopen zonder al die obstakels. Ook heb ik de Alpe d’Huzes hardlopend gedaan en de 20km van Parijs.

 

4 Welke van deze wedstrijden is écht een aanrader?

Ik vond de bruggenloop heel erg leuk, leuk publiek en een mooie route en verder Amsterdam met de start op het museumplein vond ik ook heel gaaf. Maar het allerleukste vind ik toch de kleinere loopjes in een nieuwe omgeving. Mijn mooiste loop was toch de alpe d’huzes, dat was tevens ook de zwaarste, alleen maar omhoog en je begint heel vroeg in de ochtend in de kou maar tegen de tijd dat je boven bent is het bloedheet en bocht na bocht omhoog is een behoorlijke opgave als je dit platte kikkerlandje gewend bent!

 

5 Wat is je ultieme hardlooptip?

Mijn ultieme hardlooptip is gewoon gaan en geniet ervan, leg jezelf geen verplichtingen op maar probeer er van te genieten, je loopt voor jezelf en probeer er dan ook van te genieten anders hou je het ook niet vol.

 

6 Wat is je volgende hardloopdoel?

Mijn volgende hardloopdoel is Disney in september. Ik loop op zaterdag de 10km van Disney en op zondag de halve marathon van Disney, leuk, heel veel zin in!! Echt meer een funrun maar ook die vind ik Superleuk! 

 

7 Op welke muziek loop je het lekkerst?

Ik loop met mijn telefoon en wissel tussen radio 538en slam fm. Heel soms loop ik zonder muziek maar dat loopt toch anders!

 

8 Wat eet je op race day?

Ik ontbijt voor een loopje het liefst met havermout , daar voeg ik appel en kaneel toe en als het klaar is top ik het op met frambozen. Of ik maak banaan/ei pannenkoekjes die ik beleg met verse appel compote en kiwi. Verder neem ik altijd nog een banaan ongeveer een half uur tot een uur voor de start. Het hangt er ook vanaf of ik met de trein of auto ergens heen ga of op de fiets. Laatst was ik op de fiets naar een loopje en had ik al 20km gefietst, toen had ik dus al trek voor ik begon en nam ik dus nog een banaan en een muesli reep.

 

9 Wie is jouw hardloopinspiratie?
Ik volg op insta allemaal leuke vrolijke mensen die inspireren, hoeven niet snel te zijn of belachelijk veel te lopen maar gewoon leuke positieve voorbeelden. Bv Petra kerkhove, Shivaz life ,Petra runs, Celestelove2run 

 

10 Met wie zou je wel eens een rondje willen hardlopen?

En als ik mocht kiezen met wie ik een rondje zou willen hardlopen, dan toch iemand van wie ik wat kan leren, een betere techniek zou ik graag willen leren!

 

Simone super bedankt voor het invullen van onze 10 vragen!
Die halve marathon in Disney staat bij ons voor volgend jaar al stiekem op de planning. Dus we zijn heel benieuwd naar de verhalen! Toi toi toi volgende week!

 

Liefs,

Judith en Fon

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *