Geen categorie

Food to Run – Zalm-Ei tosti’s

Voor de mensen die een lot hebben bij de Postcode Loterij zal dit recept misschien wel bekend voorkomen. Dit is namelijk een receptje uit het kookboek van Jamie Oliver wat spelers een tijdje geleden hebben ontvangen.
Wel hebben we het een klein beetje aangepast omdat het originele recept een beetje flauw was. (Al kan dat ook aan de zalm liggen) En hebben we nog een kleine variant er zelf “bij bedacht” voor de niet zalm liefhebbers.

Benodigdheden voor 1 tosti:

  • 2 verse sprietjes bieslook
  • 2 sneetjes brood (wij hadden maïsbrood)
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • 1 groot ei
  • 10g parmezaanse kaas 
  • Versgemalen peper en zout

Hak de bieslook fijn. Breek het ei in een kopje. Leg 1 sneetjes brood op het tosti-ijzer, drapeer er de plakjes zalm in een cirkel op, laat een gaatje in het midden vrij, druk met een lepel een kuiltje in het midden. Eigenlijk zou je volgens het recept nu het ei en daarna de kaas, peper en zout op het brood te doen. Wij hebben gemerkt dat het handiger is om eerst de kaas, peper en zout er op te doen en daarna pas het ei. Zodra je het ei in het kuiltje hebt gedaan leg je meteen het tweede sneetje brood er op (dan loopt het ei namelijk niet er af).

Na een minuutje of 6/7 zal het ongeveer klaar zijn en is de dooier nog een beetje zacht. Wil je de dooier helemaal zacht of juist hard hebben dan kun je de tosti eerder of juist later uit het ijzer halen. 

Een andere variant wat ook erg lekker is (kwamen we achter omdat de koelkast leeg moest), is een tosti met oude kaas, geroosterde paprika dip (Bijv. In het vak met verse tapenade bij de Jumbo) en ei. 

En om de tosti in te dippen is cocktail saus erg lekker, wel iets minder gezond natuurlijk. 😉
Hebben jullie al eens zalm-ei tosti’s gemaakt?
Liefs,

Judith en Fon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *