Personal,  Running

10 vragen voor… Jeroen

En ook de 10 vragen voor gaat weer verder vanaf deze week. We hebben namelijk nog een aantal leuke lopers die de vragen voor jullie hebben beantwoord! Vandaag stellen we de vragen aan Jeroen (jeroentjerent op Instagram) afgelopen zondag liep hij nog de halve marathon van Eindhoven en nu dus op roadtorun.nl

1 Wat leuk dat je onze vragen willen beantwoorden dus als eerste: Zou jij je willen voorstellen aan de mensen die je nog niet kennen?
Mijn naam is Jeroen Mulder, 32 jaar en ik woon samen met mijn vrouw en onze honden in Dordrecht. Ik werk in Rotterdam op het hoofdkantoor van een grote retailer. Naast hardlopen houd ik van gamen, lezen, films en series en lekker eten.

2 Hoe lang doe je al aan hardlopen al en hoe ben je begonnen?
Ik loop nu sinds 29 december 2015 hard. Dit is eigenlijk als een geintje begonnen. Elk jaar kunnen we via het werk estafetteteams inschrijven voor de marathon van Rotterdam. Je loopt dan met 4 mensen een hele marathon, opgesplitst in respectievelijk 10 kilometer, 11 kilometer, 8,5 kilometer en 12,5 kilometer. Je kunt er ook voor kiezen om als duo te lopen, dan loop je allebei een halve marathon.
Ik moest 11 kilometer gaan lopen en had ongeveer 13 weken om hiervoor te trainen. Erg kort natuurlijk en ook niet heel verstandig om in een dergelijke korte tijd op te bouwen. Ik ben begonnen met een 5 kilometer-schema (minuut hardlopen, minuut wandelen en dit opbouwend) en ben op een gegeven moment overgestapt naar het 10 kilometer-schema. Uiteindelijk is het hardlopen van die 11 kilometer prima gegaan en sindsdien ben ik niet meer gestopt.

 

P R πŸŽ‰ // Bij lange na niet gelopen wat ik in m’n hoofd had, maar wel bijna een minuut van m’n PR af πŸ˜ƒ. Tot 13 kilometer liep alles op rolletjes, daarna kreeg ik last van vreselijke steken in m’n zij. Tempo drastisch laten zakken en een kilometer of 2 later ging het wel. Daarna helaas niet meer in m’n ritme gekomen en op karakter uitgelopen. Wel onwijs genoten en ben zeker tevreden met m’n nieuwe PR πŸ˜ƒπŸ€˜

Een bericht gedeeld door Jeroen (@jeroentjerent) op

3 Welke wedstrijden heb je allemaal al gelopen?
2016
– Business Estafette Marathon Rotterdam – 11 kilometer
– Nesseloop Rotterdam– 14 kilometer
– Halve marathon Eindhoven – 21,1 kilometer
– Bruggenloop Rotterdam – 15 kilometer
2017
– Midwintermarathon Apeldoorn – 10EM
– Halve Marathon Den Haag – 21,1 kilometer
– Business Duo Marathon Rotterdam – 21,1 kilometer
– Nesseloop Rotterdam – 10 kilometer
– Tilburg Ten Miles – 10EM
– Halve marathon Eindhoven – 21,1 kilometer
Nog te lopen in 2017
– Bruggenloop Rotterdam – 15 kilometer

4 Welke van deze wedstrijden is Γ©cht een aanrader?
Qua sfeer zou ik zeggen de Bruggenloop. De slinger van lichtjes als je op de Van Brienenoordbrug loopt is geweldig om te zien. Verder is de Rotterdam Marathon erg gezellig. Veel publiek langs de kant, goede sfeer.

5 Wat is je ultieme hardlooptip?
Bouw rustig op en luister goed naar je lichaam. Laat je niet gek maken door snelle tijden die je voorbij ziet komen. Doe alles op je eigen tempo en geniet vooral. Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar het is echt belangrijk om rustig op te bouwen. Ik heb eigenlijk wel geluk gehad dat ik weinig last heb gehad van blessures, maar de opbouw naar de eerste keer 11 kilometer toe was denk ik niet heel verstandig.

6 Wat is je volgende hardloopdoel?
Na nu een aantal halve marathons gelopen te hebben, begint het wel te kriebelen om een hele marathon te gaan lopen. De marathon van Rotterdam lijkt me dan het leukste om te doen. Of ik volgend jaar de marathon van Rotterdam ga lopen, laat ik even afhangen hoe ik de halve in
Eindhoven loop. Daarna beslis ik of ik al klaar ben voor een hele marathon of dat ik volgend jaar een najaarsmarathon ga lopen (Eindhoven of Amsterdam).

 

E I N D E L I J K // het lopen ging perfect vandaag. Doel was om een PR te lopen (onder de 55 minuten) op de 10 kilometer. Dat is ruimschoots gelukt: 52 minuten en 54 seconden. Met dank aan m’n collega en personal pacer @ronnevinkx πŸ˜€. Heerlijk gelopen, geen moment echt zwaar gehad en heerlijk genoten 😊 #nesseloop #nesseloop2017 #nesselande @lg_nesselande

Een bericht gedeeld door Jeroen (@jeroentjerent) op

7 Op welke muziek loop je het lekkerst?
Het liefst in de categorie dance. Dit kan van Martin Garrix tot Hardwell zijn, maar ook hardstyle of hardcore is prima om op te lopen.

8 Wat eet je op race day?
Niets speciaals eigenlijk. Boterhammen met chocoladepasta, een kop koffie en water. Ook in de aanloop naar een evenement toe eet ik niet heel erg speciaal. Altijd wel het liefste pasta de avond van tevoren en ik let er op dat ik goed drink in de dagen na aanloop van een evenement, maar verder doe ik eigenlijk niets bijzonders.

9 Wie is jouw hardloopinspiratie?
In Nederland Michel Butter en qua internationale atleet Eliud Kipchoge. Butter, omdat het een sympathieke vent is, een winnaarsmentaliteit heeft en keihard werkt om zijn droom te verwezenlijken. Ik heb een keer een clinic van hem bijgewoond en het is echt een hele relaxte gast. Geeft goede tips en is erg enthousiast (net als zijn trainer Guido Hartsenveld trouwens). Eliud Kipchoge is een inspiratie, omdat hij zo’n mooie loopstijl heeft en heel erg makkelijk loopt. Altijd de glimlach op zijn gezicht, alsof het hem geen moeite lijkt te kosten.

10 Met wie zou je wel eens een rondje willen hardlopen?
Dan ga ik toch voor de twee heren die ik hierboven heb genoemd. Ze zullen hun tempodan wel aan mij moeten aanpassen, want zo snel als deze twee ben ik natuurlijk niet πŸ˜‰

Jeroen, super bedankt voor het beantwoorden van onze 10 vragen! En ben je er al uit of het een voorjaarsmarathon of een najaarsmarathon wordt? πŸ˜‰

Liefs,
Judith en Fon

8 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *