Love,  Personal,  Travel

Berlin, du bist so wunderbar

Zoals jullie weten ga ik (Judith) niet meer naar New York in verband met mijn stomme knie. Ik baalde ontzettend omdat ik het hele jaar nog geen vakantie heb gehad en echt uitkeek naar de marathon én naar New York. Gelukkig was daar mijn vader die als verrassing een reisje naar Berlijn boekte! Ik heb een tijdje in Berlijn gewoond en gestudeerd en ben toen verliefd geworden op de stad. Ook mijn vader is groot fan. Wij gaan volgende week dus gezellig samen 6 dagen naar de leukste stad van de wereld: Berlijn! Willen jullie weten wat we gaan doen? Lees dan verder.

Aangezien we stad allebei al een beetje kennen kunnen we de toeristische trekpleisters achterwege laten, die hebben we ondertussen wel gezien. Leuk om een dagje te doen hoor, maar Berlijn is echt veel meer dan alleen de muur. Berlijn is veelzijdig, mooi, lelijk, oud, nieuw, rauw, eigenlijk alles. Ik hou zo van deze stad omdat iedereen er lekker zichzelf kan zijn. Ik hou van de geur die je tegemoet komt als je een U-Bahnstation binnen loopt, de stem die “Einsteigen bitte” roept.
Maar we dwalen af. Een lofzang aan Berlijn kan nog altijd op deze blog verschijnen ;).

Pap en ik willen sowieso een paar dingen doen, we hebben het niet echt op een bepaalde dag gepland in verband met het weer. Mocht het regenen, dan gaan we gewoon lekker naar een museum.

We willen graag naar het Deutsch Historisches Museum. Hier zijn we al een keer geweest, maar het is zo’n enorm museum dat je echt niet in een keer alles goed kunt bekijken. Dit museum vertelt de geschiedenis van Duitsland. het begint bij de Germaanse volken en eindigt met de Duitse tweedeling en hereniging ervan. Ik vind het super interessant! Mijn vader is geschiedenisdocent geweest dus hij kan me van alles vertellen over de Duitse geschiedenis. Handig!
Daarnaast staan nog een aantal andere musea op de planning zoals het Museum der Dinge, het Stasi Museum, het Museum für Fotografie en het Tränenpalast. 

Ook hebben we een bezoek gepland aan het voormalige concentratiekamp Sachsenhausen. Ik ben hier al eens geweest en vond het erg indrukwekkend. Mijn vader is er nog nooit geweest en hij wil het graag eens zien.

De Reichstag is ook zeker een bezoekje waard. Pap en ik hebben voor een rondleiding gekozen. Merken jullie al dat wij suckers zijn voor geschiedenis? Haha. We gaan ook de koepel van de Reichstag in waardoor je een mooi uitzicht hebt over een gedeelte van Berlijn.

Berlijn staat ook bekend om de vele rommelmarkten op zondag. Dit moeten we natuurlijk ook zien! Wij kiezen ervoor om naar de rommelmarkt op Boxenhager Platz te gaan. Dit is een pleintje in Friedrichshain. En laat dat nou net mijn favoriete wijk in Berlijn zijn. Hier vind je leuke winkeltjes en lekkere eettentjes! Want we gaan natuurlijk ook lekker veel eten, vinden we leuk. 

Dit was wel zo’n beetje onze planning. We gaan natuurlijk ook nog een beetje shoppen. Wie weet bedenken we in Berlijn wel dat we hele andere dingen willen zien. We zien het wel! We hebben er in ieder geval erg veel zin in.
Ik ga voldoende foto’s maken zodat ik een plog (of meerdere haha) kan posten. 

Liefs,
Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *