Geen categorie

Gezocht: Motivatie!

Vroeg of laat komen we het allemaal tegen tijdens onze “hardloop carrière”, of bij welke andere sport dan ook bij veel mensen, je bent de motivatie kwijt.
Zeker nu in de winter verslapt bij veel mensen de drive om naar buiten te gaan. Of heb je net een grote wedstrijd gelopen waar je de hele zomer voor hebt getraind. Als het dan takke-tyfus-pleuris-weer is, zit die bank toch net iets lekkerder en is het in je bed toch iets warmer dan tijdens je ochtendloopje.

HELP! Hoe kom je uit die dip? Hoe kom je weer aan een sh*tload aan motivatie?

♥ Schrijf je in voor een nieuwe wedstrijd
Het zal even voelen als vreemdgaan als je vorige wedstrijd zo’n geweldige ervaring was *kuch* New York Marathon samen met Team Annemerel *kuch*, maar het zal je uiteindelijk wel weer motiveren om naar buiten te gaan want die kilometers lopen zich niet vanzelf!

♥ Verplicht je even nergens toe
Of je doet juist even het tegenovergestelde: Je moet niks! Je mag alles! Je hoeft niet perse 4x in de week te trainen. Je hoeft niet perse elke 2 weken een heftige interval te doen. Maar het MAG wel. En vaak is het als iets niet moet maar wel mag een stuk leuker om te doen. En heb je 2 weken zin om op de bank te blijven zitten. Dan doe dat ook lekker, je raakt echt niet meteen uit vorm.

♥ Lees motiverende boeken
Boeken als Ren voor je leven van Klaas Boomsma of Marathon Woman van Kathrine Switzer geven je echt een boost aan motivatie.

Annemerel schreef onlangs een boek specifiek over dit onderwerp. Motivatie of juist het gebrek er aan. Dus als je er dan voor kiest om op de bank te kruipen, pak dan zo’n boek er bij en wedden dat je dan echt zin hebt om toch naar buiten te gaan! 

♥ Kijk motiverende documentaires
We deelden deze documentaire al een keer eerder, maar delen hem nu nog een keer. Na deze film heb je gewoon echt zin om de New York marathon te lopen.

Heb je de docu al gezien over de Breaking 2 poging? De poging om de marathon onder de 2 uur te lopen. Als je nog geen fan bent van Kipchoge dan ben je dat wel na deze docu!

♥ Kijk motiverende YouTube filmpjes
Geen tijd? Maar wel zin aan een bak motivatie? Misschien iets voor tijdens het omkleden en je jezelf wilt overtuigen dat het goed is dat je nu naar buiten gaat. Dan hebben we deze verzameling op YouTube in de aanbieding. Van wederom Annemerel, tot Casey Neistat. En ehhh de marathon vlog van Fon, maar die is voor de langzame aankleders 😉 .

Ok! Als we nu zelf weer eens last hebben van een gebrek aan motivatie, dan pakken we dit artikel erbij en helpen we onszelf ook herinneren dat we lopen omdat we het ontzettend leuk vinden. Niet omdat we het moeten doen!

Wat is jullie beste motivatie?

Liefs,
Judith en Fon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *