De ideale hardloopbroek

Zodra je begint met hardlopen is het eerste wat belangrijk is om aan te schaffen natuurlijk goede schoenen (en sport-bh als vrouw zijnde). Maar na een tijdje lopen in die oude sportbroek die nog achter in de kast lag wil je toch eens kijken naar een “echte” hardloopbroek.
Maar waar moet je dan op letten? Wat is nou fijn? Wanneer trek je welke broek aan? Welk merk moet ik hebben? Waar kan ik zo iets kopen of bestellen? Aaaahhhh paniek!

In het artikel van vandaag gaan we samen op zoek naar de ideale hardloopbroek of wat zeg ik: broeken!

Niemand heeft ooit gezegd dat hardlopen een goedkope sport is. Naja tenzij je het naakt en op blote voeten zou doen, maar dat lijkt me niet echt een aanrader. En wordt dit ook op de openbare weg niet echt gewaardeerd gok ik zo. 😉
Een fijne broek die niet afzakt (en waardoor je alsnog in je blote kont rond rent) is daarom wel zo handig!

Er zijn een aantal punten waarop je kunt letten bij het aanschaffen van een broek. Dit zijn de 3 belangrijkste punten waarop we gaan letten:

  • Koordje in de band

Een voorbeeld is de Asics Ess Winter Tight. Deze tight is ideaal voor in de winter. Hij is lekker warm, zelfs tijdens de echt koude winterdagen, en heeft een fijn trekkoord bovenin zodat je hem zo strak kan trekken zoals jij het fijnste vind. Deze tight blijft ook echt lang mooi. Heb hem nu 2 winters (en op frisse lente/herfstdagen) gebruikt en is met koud weer echt mijn go-to legging.

  • Vakjes voor tijdens lange duurlopen/wedstrijden/omdat zakjes altijd fijn zijn

Vakjes zijn echt onmisbaar als je langere afstanden gaat lopen om je gelletjes mee te nemen. Maar ook voor de korte afstanden is het heel fijn. Zelf loop ik niet graag met spullen in mijn handen of een band om mijn arm en stop ik het liefste alles weg. De broek op de foto van Kalenji is de 3/4 variant (en met print) van de broek die ik in New York tijdens de marathon heb gedragen. In deze broek zitten zoveel vakjes dat je bijna je hele huishouden er in kwijt kunt. 😉 Inmiddels heb ik zelf ook een 3/4 tight van Lululemon, die staan natuurlijk wel bekend om de broeken met vakjes. Ook Nike heeft in de nieuwe collectie eindelijk een broek met grotere vakjes op het bovenbeen, waar je telefoon met gemak in past.

  • Een brede tailleband

Als derde is een brede tailleband ook wel erg fijn. Voor het gevoel zakken deze broeken minder snel af en houden de “lovehandeltjes” ook meteen in bedwang. Een voorbeeld hiervan is deze Nike Power Epic broek. Deze kan overigens ook nog een ander puntje afstrepen op onze lijst: Het trekkoordje in de band.
Door dus de hoge band en het trekkoord loop je niet de hele tijd te hijsen als je aan het hardlopen bent.

Als ik jullie nog 1 tip mag geven als je de broek online hebt besteld en in huis hebt of je nog in het pashokje staat: Doe de squattest! Ga met je rug richting de spiegel staan, squat en kijk over je schouder. Schijnt hij door? Terug sturen! Tenzij je het natuurlijk zelf wel spannend vind om een doorschijnende broek te hebben.

Dus heb je een broek gevonden die: Een koordje heeft in de brede tailleband, veel vakjes heeft EN niet doorschijnt? Ding ding ding! You’ve got a winner!
Ok dan nog een extra tip: Koop dezelfde broek meteen nog een keer voordat hij is uitverkocht en je weer helemaal opnieuw kan beginnen met je zoektocht. 😉

Liefs,
Fon
De foto’s komen via sportshowroom.nl die me ook hebben geïnspireerd tot dit artikel. Als je op de foto’s klikt kun je de broeken in de webshops vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *