Over Make-A-Wish

“Om een stok achter de deur te hebben, was het voor ons al snel duidelijk dat we voor een mooi doel gingen lopen.
Na even rond te kijken wat ons het meeste aansprak kwamen we bij Make-A-Wish uit. Hier wat meer informatie over Make-A-Wish.”

Wil jij ons sponsoren? Dit kan hier via onze Make-A-Wish actie pagina!

De Make-A-Wish Foundation is actief in meer dan 37 landen. Van Canada tot Chili, van Griekenland tot India en van het Verenigd Koninkrijk tot de Verenigde Arabische Emiraten.

Hoe het begon

Make-A-Wish Foundation International is begonnen in de Verenigde Staten. Een zevenjarige jongen in Arizona met leukemie wilde graag politieman worden. Veel kinderen hebben ruim de tijd om hun dromen te verwezenlijken. Christopher had dat niet. Zijn moeder, vrienden en een aantal politieagenten lieten zijn wens toch uitkomen. Zij lieten een politie-uniform op maat maken en organiseerden een dag waarbij hij zich een échte politieman kon voelen. De impact die de vervulling van de wens op Christopher en zijn gezin had, inspireerde hen tot het oprichten van de Make-A-Wish Foundation.

Missie

Make-A-Wish Foundation International heeft als missie: ‘Het vervullen van de allerliefste wens van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensdreigende ziekte om daarmee een ervaring van kracht en blijdschap te creëren.’

Internationale samenwerking

Make-A-Wish Nederland is een zelfstandige Nederlandse stichting, opgericht in 1989, gevestigd in Woerden. De statutaire naam is Stichting Make-A-Wish Nederland. De stichting wordt geleid door directie en managementteam. Toezicht hierop wordt uitgevoerd door het Bestuur. We maken deel uit van Make-A-Wish Foundation International, een organisatie waarbij 37 Make-A-Wish-organisaties, ieder een land vertegenwoordigend, aangesloten zijn. Door deze aansluiting kan samengewerkt worden bij wensvervullingen die in één van de andere Make-A-Wish landen plaatsvinden. Ook qua fondsenwerving zijn er voordelen te behalen door sponsorschappen aan te gaan met bedrijven die ook wereldwijd werken. Voorts delen de Make-A-Wish affiliates, die elk een eigen stichtingsbestuur hebben, regelmatig kennis en ervaring op het gebied van wensen vervullen, fondsenwerving en organisatieontwikkeling. Zo vindt jaarlijks de Wish Leaders Conference plaats waar alle besturen en directies van affiliates vertegenwoordigd zijn om de missie van Make-A-Wish verder te brengen.

Make-A-Wish Nederland

De allereerste wens

Het geld voor de eerste wensvervulling werd letterlijk bij elkaar gefietst door vrienden van de stichting. Dat geld was bestemd voor de wens van de tienjarige Cindy, die heel graag een keer een opname wilde bijwonen van het toen populaire tv-programma ‘Zeg ‘ns AA’. Haar wens was aangemeld door een enthousiaste hoofdverpleegster van het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag en die wens ging in vervulling.

Een sterk team

Dit initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een krachtige organisatie. Sinds die allereerste wens zijn er ruim 6.000 wensen vervuld door bijna 400 vrijwilligers, 27 medewerkers en 4 bestuursleden.

Het team achter de wens wordt aangestuurd door het kantoor in Woerden. De medewerkers van de wensafdeling coördineren alle wensvervullingen. Zij beoordelen de aanvraag, regisseren de wensvervulling en begeleiden de vrijwilligers. De medewerkers van de afdeling marketing en communicatie coördineren en initiëren de acties in het land, werven sponsoren en donateurs, onderhouden de relaties met de partners, sponsoren en donateurs en zijn verantwoordelijk voor alle in- en externe communicatie.

Make-A-Wish Nederland vervult de wensen met donaties van particulieren en sponsoren. Make-A-Wish Nederland krijgt geen subsidie van de overheid. De stichting heeft sinds al geruime tijd het CBF erkenning en de ANBI status. Make-A-Wish Nederland is aangesloten bij de Make-A-Wish Foundation International.

Al deze informatie komt van de site van Make-A-Wish Nederland

Wil jij ons sponsoren? Dit kan hier via onze Make-A-Wish actie pagina!