Road to Run,  Running

Shoes to Run: Onze eerste hardloopschoenen

 

Foto door Eline Rewinkel

Het eerste wat je leest als je wilt beginnen met hardlopen is dat je goede schoenen nodig hebt. 
“Op de juiste hardloopschoenen voor jou loop je niet alleen het lekkerst, je voorkomt er ook blessures mee die gerelateerd zijn aan het hardlopen.” (Bron: Run2day)
Wij gingen dus ook op jacht naar de juiste hardloopschoen.

We begonnen onze zoektocht allebei in het Outlet Centre in Roermond. Omdat we allebei al flink wat research hadden gedaan, wisten we ongeveer wel waar we naar op zoek waren. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen wilden we toch advies inwinnen in een winkel waar we goede raad zouden krijgen. Toevallig eindigden we allebei in een Run2day-winkel.

Nike LunarGlides 6

Judith had al Nike LunarGlides 6 gekocht omdat ze wist dat ze overproneerde. Ook hadden de schoenen een leuk kleurtje dus dat telde stiekem wel mee. Toch is ze daarna naar Run2day in Venlo gegaan om na te  vragen of het een goede schoen was. Er werd daar een analyse gedaan en gelukkig had ze de juiste schoenen uitgekozen. Ze is er nog steeds erg blij mee.

Brooks Ghost 9

Fon had toen we met het plan kwamen hardloopschoenen ergens achter in de kast liggen, maar die werden gebruikt voor de sportschool. Omdat we al hadden gelezen dat schoenen ook een bepaalde houdbaarheid hadden leek het verstandiger om toch maar even goede schoenen te gaan kopen. Voorafgaand aan een etentje in Amersfoort is Fon toen de Run2day-winkel binnengelopen. Daar kreeg ze een uitgebreide analyse om uit te vinden welke schoen goed was voor haar. Uiteindelijk bleek dat de allereerste schoen de beste was. Het werd de Brooks Ghost 9. Het bleek dat Fon geen extra ondersteuning nodig had en een neutrale schoen, zoals de Ghost 9, het beste bij haar paste. 

We zijn allebei erg tevreden over onze schoenen. Ze lopen fijn, zijn niet te zwaar en we hebben nog geen blessures gerelateerd aan verkeerde schoenen *klopt af op houten tafel*.
Dus ben je van plan om te gaan hardlopen, laat je dan zeker goed adviseren in een goede winkel  en ga niet op je leuke Superstars of Roshe Runs lopen! 

Liefs,
Fon en Judith

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *