Food to run,  Road to Run

Food to Run: Courgettebootjes à la Road to Run


Toen we laatst weer hadden afgesproken om een avondje blogs te schrijven moest er ook gegeten worden. Aangezien bij Fon het kookboek van Rens Kroes (Powerfood) al een jaar zo goed als ongebruikt in de kast lag, was het tijd om hier een kijkje in te nemen.
Op Instagram hadden we al gevraagd welk recept een aanrader was en toen kwamen de Courgettebootjes al snel als favoriet naar voren. 
Nu vinden wij recepten volgen heel leuk, maar het is nog leuker om een eigen draai er aan te geven. Dus bij deze onze courgette bootjes met een Midden-Oosten twist.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 400 gram biologische kipfilet (of bijvoorbeeld vegetarische kipstukjes van de Vegetarische Slager)
– 1 el kokosolie
– 2 courgettes
– 1 el olijfolie
– 2 kleine rode uien (wij hebben sjalotten gebruikt)
– 8 grote (kastanje) champignons
– Bakje half-zongedroogde tomaten 
– +/- 1 el Ras el Hanout
– Peper en zout
– 3 teentjes knoflook (al hebben wij knoflookpoeder gebruikt)
– +/- 180 gram Feta kaas
– eventueel 120 gram couscous

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden 
– Rens Kroes spoelt dan haar kipfilet af, dit hebben wij niet gedaan *oeps*. Maar snij de kip in ieder geval maar in stukjes
– Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de kipfilet hierin op een laag vuurtje gaar. Af en toe goed roeren.
– Snij de courgettes in tweeën, hol ze uit met een lepel, doe het vruchtvlees in een kom
– Smeer de 4 uitgeholde courgettes in met olijfolie, strooi er een klein beetje peper, zout, eventueel wat knoflookpoeder (love knoflook!) en Ras el Hanout over.
– Leg de halve courgettes in een ovenschaal en verwarm ze 10 minuten in de oven
– Snijd vervolgens de uien (of sjalotjes), champignons en het vruchtvlees van de courgettes en bak deze even mee met de kip
– Strooi ongeveer een eetlepel Ras el Hanout in de pan met kip, ui en champignons (doe dit op smaak. Proef even tussendoor, zeker als je nog niet met Ras el Hanout hebt gekookt) en bak dot allemaal nog even door
– Knijp hier in ook nog de knoflookteentjes uit (of zoals wij hebben gedaan wat knoflookpoeder)
– Haal de uitgeholde halve courgettes uit de oven
– Leg eerst onderin de half-zongedroogde tomaatjes in de courgettes en schep dan het kip mengsel uit de koekenpan er in
– Zet ze vervolgens nog 10 minuten terug in de oven
– Haal ze uit de oven en voeg er naar smaak nog feta toe

Wij hadden al een flinke kom soep op dus hebben de couscous achterwege gelaten. Maar je zou dus ook nog de couscous over de courgettes kunnen verdelen als ze uit de oven zijn. Ohh ja wel dan even de couscous wellen in wat water met bouillon anders wordt het wel heel knapperig 😉

Kende jullie de courgettebootjes van Rens Kroes al? En wie gaat deze variant proberen?

Smakelijk eten!

Liefs,
Judith en Fon

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *