Running

Race Report: Roermond City Run 2018

Het was warm, de voorbereiding was niet top, het was niet makkelijk, nee het was zelfs zwaar! Dat is in het kort de Roermond City Run van 2018 voor mij.
Vorig jaar was dit de eerste officiële wedstrijd die ik samen met Judith liep, dit jaar moest ik hem alleen lopen maar had ik tot aan de start wel gezelschap van een ander vriendinnetje.

De bedoeling was eigenlijk om de 10 km te gaan lopen maar dit plan werd omgegooid na dat ik een uitnodiging kreeg voor een afscheidsfeestje in Amersfoort de avond voor de City Run.
Dan maar een revange op vorig jaar, oftewel kijken of een pr er in zat. Dat leek een mooi plan, tot de nasleep van die keelontsteking die mij al in Den Haag de das om deed wat langer duurde dan gepland. Mijn motivatie niet 100% was en ohh ja de voorspellingen in een keer bijna 30 graden werden.

Doelen zijn er om bijgesteld te worden dus het nieuwe doel werd: Uitlopen zonder wandelen. Spoiler alert: zelfs dat doel is niet helemaal behaald.

Nou dan gaan we toch maar eens beginnen aan het verslag..
Na een rustige ochtend wakker worden liep ik samen met Ingrid mijn startnummer ophalen en liet ik dit meteen omzetten naar de 5 km. Ik had me een beetje in de tijd en dag vergist dus was even vergeten dat op zondag om half 11 nog niet zoveel zaken open zijn om een broodje te halen. Whoops!
Dan maar eerst de mensen van de 10 km aanmoedigen! Aangezien ik toch wel echt trek en dorst begon te krijgen zijn we dit maar even gaan halen voor we weer verder gingen met aanmoedigen. De 10 mijl stond namelijk alweer klaar om te vertrekken. Met een broodje en weer wat drinken achter de kiezen konden we ook hier de bikkels naar de finish toejuichen.

Ongeveer een 5 kwartier voor de start liepen we nog even naar mijn huis om de beentjes nog even rust te geven, de telefoons op te laden en de London Marathon finish te kijken. Vol goede moed vertrokken we naar ons startvak, inclusief een poncho aangezien we net een melding van buienalarm kregen dat er een stortbui over ons heen zou komen.

En ja hoor staan we net in het startvak worden we verzocht de startvakken te verlaten in verband met een naderende onweersbui. We lopen snel naar een soort van beschut plekje en dat in combinatie met de poncho zorgde ervoor dat wij lekker droog bleven.

De bui was voorbij en hop weer terug naar het startvak! En voor een tweede keer moeten we het startvak weer verlaten voor de volgende bui. Gelukkig konden we nu snel een openstaande deur inglippen en staan we met nog heel wat renners lekker uit de wind en droog.
Als het zo goed als droog is loopt iedereen weer naar de startvakken en om 14:00 mogen we dan eindelijk (een kwartier later dan gepland) van start.
Ingrid die wil toch proberen om een tijd onder de 30 minuten te lopen en ik wens haar succes maar ga echt niet proberen om mee te komen.

De gedachtes die ik had tijdens deze 5 km? Nou daar komen ze!

 • Yes daar gaan we!
 • Wat is het lekker druk op de Roerkade
 • Die bui heeft het gelukkig wel iets laten afkoelen
 • Oef had toch een flesje mee moeten nemen van thuis voor tijdens het wachten heb toch wel een kleffe bek
 • Zo dat was het eerste “klimmetje” hallo markt
 • Was het vorig jaar ook zo druk?
 • Heyyy daar staat papa te filmen!
 • Nahh en daar komen Sel, Stephanie en baby Roxie aanlopen
 • Heuuy nog meer bekende!
 • Wat leuk Robbin is ook nog eens aan het filmen
 • Kak wolken waarom gaan jullie nu weg?
 • BE-NAUWD!
 • Dorst!
 • Ik. Moet. Water!
 • Nog even en dan is gelukkig de eerste verzorgingspost al
 • Ahhh yes een natte spons!
 • En water!!
 • NOOOOOOOOOOOOO!!
 • Dat was AA….
 • Even wandelen en rustig opdrinken en dan maar hopen dat het mijn dorst lest tot aan het volgende punt.
 • Pff waarom hebben ze maar 1 soort bekertjes en waarom riepen ze niet wat ze vast hadden?
 • Zal ik proberen met de groep van Renée en d’r collega’s mee te lopen
 • Nee ik doe dit vandaag weer zelf
 • Ok focus! Doorlopen
 • Yes! Schaduw en we zijn over de helft!
 • Hoera ik zie alweer een verzorgingspost!
 • 2 sponzen: Check
 • Beker water: Check
 • Ohh ja na deze lekkere afdaling komt nog een rot klimmetje pffff
 • Hoppa! We zijn alweer in de voorstad nog een kleine kilometer te gaan.
 • Hey nog meer bekende! Ach die tijd van mij is nu toch nergens meer, dan maar even kletsen.
 • Zo hartslag is wat lager dus weer door.
 • Ohh zo leuk daar staan pappa Sel, Stephanie en baby Roxie op de Stenen Brug.
 • Whaaahh ze roepen mijn naam om terwijl ik hier lekker afzie op de Roerkade..
 • Hallo Allemaal!!
 • Nog 1 keer dat rot klimmetje de kraanpoort op
 • Hallooooo markt!
 • Yes! I’ve made it!

Na de finish haal ik mijn medaille en flesje drinken op en loop vervolgens snel naar huis. Ik heb namelijk nog een babyshower op de planning staan.

Achteraf gezien had ik misschien beter eerst nog snel de supermarkt in kunnen lopen voor isotone sportdrank en iets “normaals” te eten om goed mee te herstellen. Op de babyshower at ik namelijk alleen een stukje chocolade en 2 muffins. En dronk ik nog een kopje thee of twee. Niet echt ideaal om te herstellen als je sowieso niet heel goed tegen warmte kunt.

Tegen de tijd dat ik bij mijn ouders kwam voor avondeten had ik dan ook lekker hoofdpijn en een onrustige buik. Wat extra zout op mijn eten en dat extra glas water hielp jammer genoeg niet meer. De hoofdpijn en onrustige buik heeft er namelijk voor gezorgd dat ik de dag erna helemaal was uitgeschakeld en mijn spieren hebben nog tot en met woensdag als uitgewrongen vaatdoekjes aangevoeld.. Super vervelend! Dus ik ga maar eens uitzoeken hoe ik dit de volgende keer precies kan voorkomen.

Als ik nog interessants tips hierover kan vinden dan deel ik deze natuurlijk ook met jullie!

Liefs,

Fon

Laatste 2 foto’s via de Facebook pagina van strooptocht.eu

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *