Food to run

Food to Run: Burgers!


Deze titel is eigenlijk een beetje misleidend. Een hamburger is niet écht een goede maaltijd om te eten voordat je gaat hardlopen. Het is echter wel comfort food voor op de zondag! Iedereen heeft wel zo z’n eigen hamburgerrecept en vandaag deel ik (Judith) die van mij.

Dit recept leerde ik voor het eerst kennen toen ik met mijn beste vriendinnen Janou en Renée hamburgers ging maken voor een BBQ. Ze deden er ketjap manis en sambal in en dat vond ik heel raar, maar het is wel superlekker! 
Ik ben niet zo van de ingrediënten afwegen, ik gooi er meestal gewoon wat in en meestal wordt het dan best lekker! Het leuke aan hamburgers is dat je er gewoon je eigen draai aan kunt geven, wil jij er dus een iets anders bij? Gewoon doen!

De ingrediënten (voor 4 personen):
-500 gram half-om-half gehakt (of mager rundergehakt, wat je wil!)
– 1 ei 
– 2 el paneermeel
– 1 tl sambal oelek (of meer als je van lekker pittig houdt)
– 1 el ketjap manis
– Snufje zout en snufje peper
– Teentje knoflook
– Eventueel 1 ui

– 4 broodjes naar keuze
– Gebakken uitjes
– Knoflookmayo
– IJsbergsla
– Tomaten
– Plakjes kaas

Doe het gehakt in een grote kom samen met de sambal, ketjap, knoflook, ui, zout en peper en meng het goed door elkaar. Kluts dan het eitje en meng dit ook door het gehaktmengsel. Hierna doe je het paneermeel erbij. Zorg ervoor dat het gehakt niet te droog is (teveel paneermeel) of te nat (te weinig paneermeel). 

Maak dan 4 gehaktballen van het gehaktmengsel en druk ze plat in de pan waar je alvast een klontje boter in hebt laten smelten. Laat de burgers rustig bakken aan beide kanten en check of ze gaar zijn. Rooster ondertussen de broodjes even onder de grill. Ik doe zelf altijd een plakje kaas op de burgers en laat het dan nog even zo sudderen.

Garneer de broodjes met de sla, tomaat, saus, en leg de burger erop. Bovenop strooi je wat gebakken uitjes en klaar ben je!

Nou, dat was makkelijk toch? Het is een snel én lekker recept. Smullen maar!

Liefs,
Fon en Judith

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *