Food to run,  Love

Food to Run: Asperge-Ei muffins

Onlangs had Fon een etentje met vrienden waar iedereen een klein gerecht zou maken (passend bij een speciaal biertje). Eigenlijk was het plan om een quiche te maken maar aangezien de schoonbroer van Fon niet zo lekker gaat op gluten en lactose werd er gezocht naar een gerechtje wat hij ook zou kunnen eten. Al snel kwam het idee van een bodemloze (want glutenvrij) quiche, maar als je dit in een muffinblik maakt heb je dus gewoon ei-muffins 😉 

Eerlijk is eerlijk het asperge seizoen is eigenlijk zo goed als op zijn einde, maar met asperges uit blik/een pot is dit gerechtje ook prima te maken!

Wat heb je nodig voor 12 muffins:

+/- 250 gram geschilde en gekookte asperges
+/- 50 gram gerookte zalm (of bijvoorbeeld ham)
3 plakken Old Amsterdam
5 eieren
250ml Lactosevrije slagroom
Snufje peper/zout/dille

Hoe maak je dit eenvoudige recept:

Warm de oven voor op 165 graden.
Kluts de eieren met de slagroom en voeg een snufje peper, zout (let op niet te veel want de zalm en kaas is natuurlijk ook vrij gezouten) en wat dille toe. Snij de plakken kaas in kleine stukjes en voeg deze toe aan het ei-room mengsel.
Snij vervolgens de gekookte asperges in stukjes en snij ook de zalm in kleine reepjes.
Vet je muffinvorm in met een beetje olie, of gebruik muffinvormpjes.
Verdeel de stukjes asperge en zalm over de vormpjes en schenk het eimengsel er over heen.
Roer met een lepeltje in elk vormpje nog even om alle ingrediënten goed te mengen.
Zet je bakblik in de oven en laat in ongeveer 45/50 minuten gaar worden. Verkleuren de muffins te donker maar heb je het idee dat ze nog lang niet gaar zijn? Zet dan de oven iets lager.

Deze muffins zijn lekker als borrelhapje of bijvoorbeeld tijdens een lunch. Je kan ze door de vorm natuurlijk ook heel goed meenemen naar een picknick!

Dat was een makkelijk recept toch? Koken hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn om toch iets lekkers op tafel te zetten!
Hebben jullie nog een makkelijk maar erg lekker recept?

Liefs,
Judith en Fon
 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *