Food to run,  Love,  New York

Road to New York: Where to eat?

Ja, we weten dat het hoofddoel voor New York die marathon is op 5 november. Maarja… We komen op 2 november om ongeveer half 1 s’middags aan in NYC en gaan de 8e pas aan einde van de middag weer terug naar Nederland. Een snel rekensommetje leert ons dan dat dit 6 ontbijtjes, 7 lunches, 6 diners en ontelbaar veel snackmomenten zijn. Als we ons niet vergissen hebben we 1 of 2 etentjes samen met de hele groep en het ontbijt op Race Day zal waarschijnlijk een eigen samengesteld ontbijt zijn. Dan blijven er alsnog zo’n 16 eetmomenten over (snacks niet meegerekend).  Vandaag een lijstje met plekken die we eigenlijk echt wel willen bezoeken!

I-Hop
We weten het, dit is niet het meest fancy restaurant. But we love pancakes! Voor degene die een net zo lekker en net zo betaalbaar alternatief heeft: Let us know! De dichtstbijzijnde I-Hop bij ons hotel ligt namelijk op 40 minuten wandelen of 20 minuten reizen met verschillende metro’s.

Shake Shack

Tja hier moeten we onder andere Annemerel de schuld van geven, want die burgers en frietjes zien er gewoon super goed uit! En het is natuurlijk lekker betaalbaar ;).  Judith is hier ook al eens geweest en vond de burgers en de (cheese!!) fries erg lekker!

The Cheesecake Factory

De Cheesecake Factory is de favoriete restaurantketen van Fon als ze in Amerika is. De cheesecakes zijn super lekker maar ook de rest van de kaart (die enorm groot is) is erg lekker! Ook hier moeten we minimaal 40 minuten voor met de metro (Er ligt er volgens Google namelijk geen in Manhattan).

The Butcher’s Daugther

Stiekem voelen we ons een beetje kuddedieren (of hipsters) als we hier naar toe zouden gaan, iedereen lijkt hier naar toe te (willen) gaan als je social media mag geloven. We hebben natuurlijk de kaart bestudeerd en die ziet er erg goed uit!

La Esquina

Uit zelfuitgevoerd onderzoek op verschillende hotspot lijstjes, is gebleken dat je hier moet zijn om de beste taco’s kunnen eten. Ja dat willen wij dan wel even gaan testen, zo zijn wij dan wel weer. 

Jack’s Wife Freda

Eigenlijk in dezelfde categorie als The Butcher’s Daughter. Maarja, Wij willen nu eenmaal weten of al die commotie om een zaak terecht is toch? We zullen in ieder geval onderzoek doen voor jullie.

Five Leaves

In onze zoektocht naar hotspots kwamen we ook Five Leaves tegen. We lazen ergens de woorden “Heath Ledger” en “goed eten”. Nouja dan heb je ons hè. Het plan was dat Heath Ledger deze zaak met zijn vrienden zou openen. Heath overleed maar zijn vrienden hebben het plan doorgezet en daar kwam Five Leaves uit. We vooral benieuwd naar de truffle fries want die werden getipt.

Westlight

Eerder dit jaar ging Sanny van Sanny zoekt geluk naar New York. In haar vlogs kwam Westlight voorbij. Wat een gaaf uitzicht heb je daar! Nu hopen op een mooie herfstdag zodat we onder het genot van een cocktail naar de skyline van Manhattan kunnen kijken.

Brooklyn Bagel and Coffee Company

Toen Judith een aantal jaren geleden met vriendinnen in New York was moesten er natuurlijk bagels gegeten worden  New York en bagels zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vriendinnetje Milou wist dé plek om bagels te eten. Dit bedrijfje zit op meerdere plekken in New York. Ze serveren verschillende soorten bagels (spelt, whole grain) en ontelbaar veel soorten cream cheese. Echt een aanrader! 

Magnolia’s Bakery

Als je een beetje SATC-fan of New York kenner bent hoeven we je niet uit te leggen waarom je hier naar toe moet. Magnolia’s Bakery verkoopt de leukste en lekkerste cupcakes en cakes. Google het maar een en geloof ons, het water loopt je in de mond! Tip: ga naar de vestiging op Bleecker Street (uit SATC), als je een stukje wandelt kom je meteen langs het huis van Carrie Bradshaw! 

Black Tap

Kennen jullie die milkshakes van 10 miljoen calorieën met hysterische kleuren, snoep, chocoladesaus, suikerspin, discodip enzovoort? Nou, die krijg je dus bij Black Tap! Die moeten we toch proberen, al is het alleen al voor de Instagram-likes. Je kunt er trouwens ook hele gezonde salades bestellen 😉

Dat waren 11 hotspots en hebben dus nog minstens 5 plekken nodig. Hebben jullie nog tips?

Liefs,
Judith en Fon

 

Alle foto’s zijn gevonden via google afbeeldingen

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *