Food to run

Food to Run: Inspiration

Nu we serieuzere afstanden aan het lopen merken we toch dat ons lichaam niet heel lekker mee werkt als we alleen maar dingen eten uit de frituur of een extra zak chips open trekken. Tegenwoordig zie je steeds meer kookboeken geschreven door en/of voor hardlopers. Gerechten die meehelpen aan een sneller herstel van de spieren of waar je juist een fijne lange duurloop mee kan lopen.

Vandaag een lijstje van boeken die wij gebruiken of nog op ons verlanglijstje staan om inspiratie uit te halen. 

Dafne Likes

We zagen deze maand hoe Dafne weer weer wereldkampoen werd op de 200 meter. Dit jaar bracht ze ook een boek uit met veel recepten aangevuld met persoonlijke verhalen. Ok wij zijn bezig voor een iets langere afstand dan 200 meter, maar zouden haar recepten die laatste 200 meter van de marathon dan in ieder geval sneller maken?

Run fast, Eat slow


Shalane Flanigan heeft al een mooi aantal marathons op haar naam staan. Kijk als zij zelfs op de Olympische Spelen de marathon mag lopen dan zal dat wat zij eet toch ook wel erg goed zijn. Nu zijn we wel realistisch genoeg om te bedenken dat we als we deze recepten maken we niet automatisch net zo snel gaan worden. Maar alle beetjes helpen toch?

Healthy Sisters


Als er twee meiden enthousiast zijn op Instagram en YouTube dan zijn het de dames van Healthy Sisters wel! Hun vlog van de halve marathon van Utrecht is stiekem een van de favorieten. Mogen we Rachida niet even lenen voor de New York marathon? Zo’n spirit animal kunnen we wel gebruiken 😉
Afgelopen jaar brachten ze een boek uit niet echt een kookboek zoals de andere boeken maar meer een met tips en inspiratie voor een gezondere levensstijl.

Food2Run

Kijk als de subtitel van dit boek: “Gezonder eten sneller lopen, een sportief kookboek met wedstrijd- en marathontips” is dan spreekt ons dat natuurlijk aan. Ook in dit boek weer recepten die moeten bijdragen aan betere prestaties als hardloper. Maar daarnast ook handige tips die van pas komen in de voorbereiding of tijdens een wedstrijd.

En zo zijn er nog heel wat (kook)boeken voor en door hardlopers. Wat is jouw favoriete hardloop (kook)boek?

Als je op de foto’s klikt kom je meteen bij de juiste link uit om het boek te kopen.

Liefs,
Judith en Fon

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *