Disney 2019,  Road to Run,  Running

Road to Disney – Week 1

Yes! Het is eindelijk zo ver, ik mag weer beginnen aan een schema! Over 129 dagen vertrekken we richting Disneyland Paris en was het afgelopen week dan eindelijk tijd om aan het schema te beginnen.
Deze keer ga ik het schema van hardlopen.nl volgen voor de halve marathon. Omdat in Disney het 3 dagen achter elkaar feest is, ga ik hier wel rekening mee houden in de training. Dat wil zeggen: Een aantal keer 2 of 3 dagen achter elkaar (pittige) trainingen. Ook ben ik 4 weken voor Disney klaar met dit schema en wil ik proberen om dus al 2x de afstand van de halve marathon te hebben gelopen.
Omdat ik het bijhouden van mijn trainingen voor New York erg fijn vond ga ik dat nu ook doen. Dit keer train ik wel meer dan dat ik toen deed, dus ga ik het proberen om dit wekelijks bij te houden. Maar ik beloof niets 😉.

Maandag 6-5-2019 – Danstraining + 3,8km Hardlopen
Omdat mijn fiets nog bij de sportschool stond trok ik mijn hardloopschoenen aan om naar de danstraining te gaan. Even niet speciaal letten op hartslag of tempo, gewoon lekker hobbelen van A naar B. Vervolgens nog een uurtje gedanst en na de training was het dan nog maar een klein stukje lopen naar mijn fiets.

Dinsdag 7-5-2019 – Kracht + 6.2km Hardlopen
’s-Ochtends had ik met Ingrid afgesproken om een rondje krachttraining te doen in de sportschool. Na deze training hebben we lekker de hardloopschoenen aangetrokken en was het tijd voor de eerste “officiële” training voor Disney.
5 minuten wandelen 40 minuten rustige duurloop en vervolgens weer 5 minuten wandelen. De training vloog voorbij dankzij al het geklets 😉 Hartslag was een klein beetje te hoog, maar dan hebben we het over 5 slagen. Voor training 1 vind ik dat nog helemaal ok 😉

Woensdag 8-5-2019 – Bootcamp
Voor de eerste keer in dik een jaar kreeg ik Stephan mee naar de bootcamp training. Jammer genoeg heb ik deze training een stuk minder gelopen. “Iets met een verkeerde sport-bh” daarentegen heb ik wel meer mijn armen getraind en dat heb ik de dagen erna geweten. *whoops*
Bootcamp blijft gewoon een lekkere afwisseling in al het trainen en combineert het hardlopen en de krachttraining fijn.

Donderdag 9-5-2019 – Kracht + 6.3km hardlopen
Vanochtend stond weer een rondje sportschool op het programma, dit keer wel alleen en dan ga je toch een stukje sneller door de sportschool heen 😉
Vervolgens wel weer samen met Ingrid de tweede looptraining van het schema gedaan. Ook vandaag stond er 5 minuten wandelen 40 minuten hardlopen en weer 5 minuten wandelen op het programma. Hartslag bleef dit keer zelfs iets lager bij een iets hogere gemiddelde snelheid dus dat is top!

Vrijdag 10-5-2019 – Helemaal niks :p
Toch maar eens een rustdagje houden en helemaal niet sporten.

Zaterdag 11-5-2019 – 9.1km Hardlopen
Vandaag stond er ipv een duurloop van 40 minuten een duurloop van 50 minuten op de planning (met 5 minuten wandelen ervoor en erna). Alleen dankzij een klein inschattingsfoutje van mij kwam ik dan op best wel ver wandelen van mijn huis uit. Aangezien het niet heel warm was en ik alleen gekleed in een T-shirt en 3/4 hardloopbroek op pad was gegaan, besloot ik om het duurloop gedeelte met 10 minuutjes te verlengen en zo kwam ik na de 5 minuten cooling down alweer bijna thuis uit.
Dankzij de frisse wind en het feit dat ik nu niet steeds liep te kletsen bleef mijn hartslag weer redelijk goed bij een hoger tempo. Dikke prima dus dit loopje!

Zondag 12-5-2019 – Kracht
Om de week af te sluiten heb ik zondag nog een rondje kracht gedaan in de sportschool. Alle oefeningen die ik met de benen deed heb ik in gewicht weer wat omhoog gedaan dus ik liep redelijk voldaan de sportschool uit en kon goed aan mijn werkdag gaan beginnen.

Totaal:
Activiteiten: 9 (of naja 10 als je het lopen van maandag niet als 1 activiteit telt)
Rustdagen: 1
Aantal gelopen kilometers: 25.3 (zonder de bootcamp training)

Op naar week 2! De week waarin ik jarig ben en niet de hele week thuis slaap, dus ik ben benieuwd hoe dat met de trainingen gaat lopen.

Liefs,
Fon

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *