New York,  Road to Run,  Running

Road to New York: Week 13 & 14

Dit is hem dan: De eerste update van onze Road to New York waarin Judith helemaal niet heeft gelopen 🙁

Fon neemt jullie in dit artikel mee naar de trainingen van afgelopen weken.

Week 13 – Training 1

Vanochtend stonden om 8 uur al bouwvakkers aan de deur om alle cv-ketels in ons gebouw te vervangen. Tja en als ik dan toch al zo vroeg op moet om de deur open te doen kan ik maar beter meteen rustig ontbijten en naar buiten gaan voor een rondje. Een echte ochtendloper ben ik nog steeds niet, maar het was toch wel een lekkere manier om mijn dag te beginnen!

Week 13 – Training 2

Deze training werd een stuk korter dan gepland. Ik zat er net lekker in toen manlief belde dat hij voor een gesloten deur stond. Dan maar rondje afkorten en de deur open maken. Ach we zijn wel lekker 3 km er weer uit geweest.

Week 13 – Training 3

Aangezien ik de dag ervoor mijn nieuwe Garmin Forerunner 235 binnen had gekregen MOEST ik gewoon even naar buiten voor een kort rondje. Was iets teveel aan het treuzelen na het opstaan en had daardoor niet veel meer tijd dan voor een rondje van 4 km. Zo loop je bijna nooit in de ochtend en zo loop je 2x in 1 werk s-ochtends vroeg.

Week 13 – Training 4

En toen was het alweer tijd voor mijn lange duurloop. Zoals jullie in de vlog van afgelopen woensdag hebben kunnen zien reden we naar de Hoge Veluwe. Judith op de fiets en ik lopen. Er stond dus 30 op de planning maar ik heb gesmokkeld. We kwamen namelijk met 25 km bij het Kröller Möller museum uit en dit was nog maar 1,5 uur open. Omdat we best wel veel zin hadden om hier een kijkje te nemen besloot ik om te stoppen bij 25. Moesten er na toch nog ruim 10 km fietsen. Dus toen we uiteindelijk na een museum bezoek en 13 km fietsen weer bij de auto kwamen had ik toch een mooi aantal kilometers in mijn benen.

Week 14 – Training 1

Na zondag kwam het er maar niet van om te gaan lopen. Lange werkdag, manlief die thuis kwam van een lang weekend weg, vrienden op bezoek etc. etc. Donderdag trok ik mijn schoenen weer aan voor weer een duurloop. 21 km stonden er nu op de planning. Met een gemiddelde pace die iets hoger lag dan zondag. Jammer genoeg trapte ik rond km 17 tegen een kastanje aan en kwamen die stekels door de schoen mijn tenen in. Auw! Toen ik de 20 km bijna had aangetikt kwam ik bij mijn beoogde eindpunt uit en had ik echt geen zin meer om nog 500 meter verder te lopen (en weer terug).
En toen was het alweer vrijdag en moet ik eigenlijk nog 2 trainingen doen. Oeps! 1 gaat sowieso wel lukken op zondag ochtend. En denk dat ik zaterdag avond na de danstraining die ik moet geven nog even de benen een beetje los loop. 

Oh en met mijn teen? Daar gaat het weer helemaal goed mee, de kastanje heeft niet voor blijvende “schade” gezorgd 😉

Nog 1 echt lange duurloop en dan gaat de taper periode al beginnen! Whaaaahhhhh!

Liefs,
Fon

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *