New York,  Running

Road to New York: Week 15 & 16

Ok waar is de tijd gebleven? Stop ho ho ho zit ik nu echt al in de taper periode?? Deze 2 weken gingen toch niet volgens het plan dat ik van te voren had. Dan kun je gaan stressen, of je legt je er bij neer en maakt het beste van de trainingen die wel gaan.

Week 15 – Training 1

De herfst blijft toch een lastig seizoen om je te kleden voor het lopen. Ik had me dan ook veeeeeel te warm aangekleed voor het rondje. Ook maar iets korter gemaakt dan ik eigenlijk van plan was want dit was gewoon niet fijn. De benen wilden op zich wel rustig door hobbelen maar alles daarboven wilde niet meewerken.

Week 15 – Training 2

Het plan was ruim 8 km… Had alleen veel te weinig ontbeten dus na 4 km kon ik echt niet meer. Manlief gebeld of hij me kon ophalen aangezien ik nu dus een keer geen geld of ov bij me had. Omdat er de dag erna de langste duurloop op de planning stond leek het me niet verstandig om mezelf stuk te lopen en liet ik me maar ophalen. 

Week 15 – Training 3

De laatste lange duurloop, de generale voor de marathon. Gewapend met mijn drinkrugzak van Kalenji (die zal ik niet dragen tijdens de marathon), mijn gelsnoepjes van Powerbar en de geldrinks van Maxim ging ik onderweg. Na 3 km floepte 1 van mijn gelkdrinks uit de spibelt dus daar moet ik nog even naar kijken hoe ik dat kan voorkomen. Verder gingen die 30 kilometer best ok. De pijntjes die ik in eerdere duurlopen had bleven dit keer vrijwel weg, dus dat was mooi meegenomen. Na 26 kilometer was mijn drinkzak toch echt helemaal op en moest ik ook gewoon even iets anders drinken dan water. Het enige waar ik aan kon denken was: COLA!! (miste als afwisseling toch echt wel de sportdrank gok ik) Gelukkig kwam ik net voorbij een kroegje en liep ik naar binnen voor een cola en om mijn drinkzak nog een beetje te vullen. Mijn redding! Die laatste 4 km gingen niet meer helemaal vanzelf maar wel wonderbaarlijk goed. De een-na-laatste kilometer was mijn op een-na-snelste kilometer, dikke prima lijkt mij! Laat de taper maar beginnen!

Week 16 – Training 1

Even snel een rondje voor het werk. Man oh man wat was het heet! Wie had de zomer weer even terug aangezet? Gelukkig was ik er dit keer wel op gekleed 😉 Dit stukje hoef ik straks nog maar 9x extra te doen en dan ben ik er al bijna :p

Week 16 – Training 2

In plaats van te lopen zat ik vandaag op de fiets. ‘s-ochtends eerst nog even bij de Fysio geweest om de bovenbeenspieren en rug lost te masseren en later ruim 32 kilometer een rustig rondje gefietst. Qua afstand weet ik niet of het geschikt was voor de taper periode. Qua tempo zeker wel. En qua tijd was het maar een minuutje of 20 langer dan de training die ik eigenlijk zou “moeten doen”. Zien jullie ik ben het voor mezelf een beetje goed aan ’t praten dat ik niet heb gelopen maar heb gefietst. Nu heb ik wel eindelijk eens een “training” samen met Stephan kunnen doen en een beetje quality time is ook wat waard. Zeker als je het kan combineren met een sportieve activiteit. (jep nog steeds het voor mezelf aan het goed praten 😛 )

Week 16 – Training 3

Zondag loop ik nog een rondje van 10/12 kilometer en dan zit week 16 er weer op!

De volgende update zal gewoon al vanuit New York zijn! Gister was het nog precies 2 weken tot we in het vliegtuig stappen. Ja die spanning begint wel te komen nu. Komende weken dus extra lief zijn voor mijn lijf! Veel stretchen, wat spier(core) versterkende oefeningen, relatief korte en rustige rondjes lopen en 1x in de week naar de fysio om de spieren soepel te houden. En zo gezond mogelijk eten natuurlijk en niet te laat naar bed. Denk dat dat nog de grootste uitdaging voor mij zal zijn. 😉

Liefs,
Fon

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *