Food to run

Food to Run: courgettesoep

Wij zijn allebei grote soepliefhebbers, vooral nu in de winter. Toen Judith laatst een recept zocht, deelde Fon haar recept voor courgettesoep (toch wel handig, getrouwd zijn met een kok).
Doordat je het kookt met melk hoef je geen vette room meer toe te voegen, waardoor het een romig maar vrij slank recept is.

Vandaag delen we dus dit recept voor courgettesoep met jullie.

Ingrediënten (voor 4 personen)
2 courgettes
1 ui of sjalot
Eventueel wat verse knoflook
Tuinkruidenbouillon of kippenbouillon (potje van de maggi)
1 liter (halfvolle) melk. Je kunt ook lactosevrije melk gebruiken
Klontje boter

1. Snijd de courgette en ui in blokjes en eventueel wat verse knoflook klein (hoe kleiner hoe sneller gaar).

2. Smelt wat boter in een (soep)pan.

3. Bak de courgette met de ui en knoflook aan in de gesmolten boter.

3. Voeg 2 eetlepels bouillonpoeder toe (let op, dit kan aan de bodem van de pan gaan plakken) en bak alles nog even door.

4. Voeg een liter melk toe en breng dit aan de kook (probeer alles wat vastgeplakt op de bodem zit los te roeren).

5. Als de melk kookt, zet het vuur dan zachter en laat zachtjes doorkoken tot de courgette en ui helemaal gaar zijn. Let op dat de melk niet overkookt 😉

6. Pureer met een staafmixer alles tot een gladde massa.

7. Maak eventueel wat dikker met een papje van maïzena met wat melk.

8. Proef of de soep goed op smaak is. Voeg naar wens nog wat melk of bouillonpoeder toe.

9. Enjoy!

Lekker in de courgette soep zijn uitgebakken spekjes of (gerookte) zalm.

Laten jullie weten of het is gelukt?

Liefs,
Fon en Judith

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *