Personal,  Running

Personal: Update Fon

 

Ok, het is een tijdje stil geweest hier… Hoe kan dat dan? Ach naja life happend 😉
Ik zal maar eens een korte update geen van wat ik de afgelopen maanden heb uitgespookt in het dagelijks leven en voornamelijk met sporten.

Eigenlijk is hier op de blog na New York niet echt meer een regelmaat geweest en eigenlijk is dat in mijn dagelijks leven ook zo geweest. Veel (op onregelmatige dagen en tijden) werken is daar een van de veroorzakers geweest. Waar ik eerst een paar maanden elke dag helemaal had ingepland, met werken, trainen en af en toe ook nog eens sociaal zijn, ging ik nu naar alleen een planning voor werk en verder zag ik wel.

Ik kan je vertellen dat is voor de sportmoraal niet heel handig 😉 Ik had me ingeschreven voor de CPC dus probeerde weer een soort van schema er bij te pakken. De discipline die ik voor New York had leek alleen compleet te zijn verdwenen. Tel daar ook nog eens die ijskoude januari en februari maand bij op en je hebt een voorbereiding van lik-me-vestje. En dan blijk je op dag van de wedstrijd ook nog eens een keelontsteking te hebben.

Na CPC heb ik echt wel een tijdje lopen te kwakkelen met die fitheid, maar ben ik wel begonnen met bootcampen. Hier merkte ik wel langzaam resultaten van en kreeg in combinatie met de fysiobehandelingen steeds minder last van mijn rug.

Verder liep ik nog steeds 1 a 2 keer buiten de bootcamp om maar niet echt meer lange afstanden. De Roermond City Run heb ik “voltooid” maar een heel lekker gevoel hield ik er niet aan over (revenge in 2019!). En later bij VenloStormt merkte ik dat ik toch wel veel baat had bij de bootcamp lessen.

In eerste instantie was ik vervolgens van plan om dan in het najaar weer een halve marathon te gaan lopen, maar ik kreeg me gewoon niet gemotiveerd om 2 of 3 keer in de week te gaan lopen. Als ik naast de bootcamp nog 1 keer liep was ik al blij.

Vervolgens is het alweer zomer en tijd om op vakantie te gaan. Na een weekend in Zwitserland (waarin ik een vriend ging aanmoedigen tijdens een trailrunning wedstrijd, maar zelf niet liep) reden we door naar het Gardameer in Italië. Hier gingen dan eindelijk weer de hardloopschoenen aan. Een klein half uur op hartslag lopen en dat ging langzaam maar wel lekker. Een paar dagen later trok ik enthousiast mijn schoenen weer aan en had er echt veel zin in!

BOEM! Na 10 minuten lag ik al languit op mijn gezicht. Ik was teveel op de mooie omgeving aan het letten en niet op het (bos)paadje waar ik liep, dus struikelde ik heel suf over een steentje. Het leek mee te vallen dus ik liep gewoon verder. Na de training kom ik weer op de camping waar manlief al meteen zei: “Aiii daar ga je last van krijgen!” (ervaringsdeskundige 😉) Ik had namelijk een flinke schaafwond die van mijn enkel tot mijn knie aan de zijkant van mijn schenen liep. In de douche maar grondig afspoelen en laten drogen maar.. Nou daar had ik me in vergist! Dit was niet zomaar een klein schaafwondje, maar ik kreeg zoals Stephan al voorspelde er flink last van. Steker nog het werd natuurlijk met de dag erger. Een paar dagen later reden we naar huis waar ik eigenlijk pas echt goed begon met de wondverzorging. Op vakantie spoelde ik meerdere keren per dag mijn been wel schoon en liet het verder aan de lucht drogen.

Eenmaal thuis ging ik toch maar even naar de dokter om te vragen of ik de wond goed genoeg deed verzorgen. Mijn aanpak van vette gaasjes, bepanthen en verband was prima maar ze wilde me wel een paar dagen nog even terug zien. De wond leek goed te genezen en heb uiteindelijk toch voor de zekerheid een tetanus prik gekregen.

Na 4 weken was mijn been eindelijk helemaal dicht en heb ik mijn eerste meters weer gemaakt. Gelukkig wisten mijn benen nog een beetje hoe het moest, maar mijn conditie was echt mega achteruit gegaan! Niet gek natuurlijk met die maanden ervoor zo belabberd “trainen”

Nu weer een paar weken later lijk ik eindelijk weer een beetje een ritme te hebben wat betreft werken, sociaal leven en sporten. De danstrainingen zijn weer begonnen, ik loop een 2x in de week en komende week heb ik zelfs al 3 momenten in mijn agenda kunnen vinden en volgende week kan ik ook eindelijk weer gaan bootcampen!

Het lala-ritme van sporten en wel het goede zomerleven heeft me een beetje extra “bagage” gegeven, al zal dat ook weer verdwijnen als ik weer echt goed “on track” ben. Ik heb het plezier in lopen weer terug en heb zin om weer echt naar een doel toe te werken!
Dat doel? Dat vertel ik in een volgende post, want dit is alweer een veeeeeel te lange blog geworden 😉

Liefs,
Fon

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *