Food to run: blueberry muffins

Het is weer tijd voor een recept. Deze keer iets zoets! Ik (Judith) ben een echte zoetekauw. Ik bak ontzettend graag, het liefste recepten uit het bakboek van Tanya Burr (Tanya Bakes). Onderstaand recept is dus ook van haar. Het zijn heerlijk frisse cupcakes door de blauwe bessen die erin verwerkt zijn. Lees mee!

Dit recept is voor 12 muffins. Gebruik verse blauwe bessen, het liefste van de lokale boer want die zijn het lekkerste!

– 1ei

– 30 ml plantaardige olie

– 70 gram lichte basterdsuiker

– 300 ml karnemelk

– 300 gram zelfrijzend bakmeel

– 200 gram blauwe bessen 

1) zet de oven vast aan op 180 graden Celsius. 

2) voeg het ei, de olie, suiker en karnemelk samen en zeef het meel erdoorheen. Mix dit allemaal goed door elkaar totdat je een mooi, glad beslag hebt. 

3) was de blauwe bessen en voeg deze toe aan het beslag. Roer het dan voorzichtig om en verdeel het beslag over de muffinvormpjes. 

4) Bak ze ongeveer 20-25 minuten totdat ze goudbruin zijn. 

5) wacht even totdat de muffins een beefje zijn afgekoeld en zet ze daarna op een rekje om nog verder af te koelen. 

Smakelijk! 

Liefs,
Fon en Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *