CPC 2018,  Running

Road to CPC – Part 2

Werken, lopen en sociale life en blogjes schrijven het is nog al een opgave. Maar we proberen het hè. Vandaar iets later dan de bedoeling toch weer een road to CPC.

Want ook al is t niet helemaal volgens de planning gelopen is er wel. En ’t laatste loopje was zelfs bijna perfect!

“Training” 1

Training tussen aanhalingstekens want het was een wandeling, maar wel kilometers die zijn afgelegd. Op 1 januari ging ik samen met Stephan lekker een frisse neus halen en maakten we een wandeling op de Meinweg. Jaar goed begonnen dacht ik zo!

Training 2

Een dag later ging ik weer naar buiten om 5 km lekker te lopen. En dat lukte prima! Het tempo mag nog wel wat worden opgeschroefd als ik dit jaar die halve marathon binnen 2,5 uur wil lopen. Gelukkig heb ik meerdere kansen toch? 😉

Training 3

Op 6 januari ging ik ‘s-ochtends voor ik een afspraak had bij The White Rabbit Tattoo nog even een soort van interrval training lopen. Want ja die snelheid moest omhoog toch? Het ging op deze manier verrassend goed, ik had namelijk een training gedaan uit mijn Garmin schema.

Training 4

Het duurde een week voor ik mijn hardloopschoenen weer aantrok, eerst tattoo rust geven daarna dagen vol smoesjes, ik had door een feestje ook eigenlijk geen tijd meer maasr ik moest gewoon even naar buiten. De rest zou ik morgen wel doen. Beetje jammer dat het feestje erg laat werd en ik steeds minder goed tegen weinig slaap kan. 😉

Training 5

Geen hardloop meters maar wel een sportief uurtje. Ik ging eindelijk weer eens een uurtje lekker dansen. Heerlijk om mijn spieren weer eens zo te gebruiken!

Training 6

En toen was het alweer 16 januari. Mijn vertrouwen leek vrijwel helemaal weg om die cpc te lopen. De hele dag vielen er flinke buien maar was het ook af en toe droog. Elke keer schoof ik het lopen maar uit tot ik op een gegeven moment zag dat het echt wel een uur droog zou zijn. Dus hup kleren aan en gaan.
Stiekem had ik al een paar er aan zitten denken: “zal ik weer gewoon een keer 10 km lopen?”
Dus dat deed ik. En het ging worderbaarlijk goed! Zelfs met een negatieve split want de tweede 5km gingen sneller dan de eerste 5!
Ja deze run gaf me weer mijn zelfvertrouwen terug! Ik kan het nog! Ik heb meteen mijn schema een beetje aangepast en nu ook echt alle runs in mijn agenda gezet.

Ook al smokkel ik vandaag daar alweer een beetje mee (18 januari jullie weten wel de dag van DE storm) ik heb wel alweer braaf de oefeningen van mijn fysio gedaan die ik had gekregen voor de marathon. En meteen nog wat extra corestability oefeningen aan vast geplakt.

Na die 10 km heb ik dus weer mijn vertrouwen terug. Die CPC ga ik uitlopen! En met nog een paar intervallen komende week erbij hoop ik het ook binnen 2,5 uur te halen. Maar uitlopen is t eerste doel!

Liefs,
Fon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *