Food to Run: Tomaten-Linzensoep

Tja, van te voren hadden we eigenlijk niet bedacht dat we regelmatig recepten zouden delen met jullie. Maar wie ons kent weet ook dat we van lekker eten houden.

Na de een weekje met feesten en niet al te veel op gezond eten te letten (beter bekend als Carnaval) was het tijd voor een makkelijk maar heel lekker soepje.
Want we houden gewoon heel veel van soep! Dit keer was het een tomaten-linzen soepje, we hadden geen recept maar het werd wel erg lekker. Daarom nu ons recept voor een flinke pan makkelijke maar lekkere tomaten-linzensoep!

          350 gram gedroogde rode linzen
          2 blikken tomaten blokjes
          1 pakje tomato frito van Heinz (stond toevallig nog in de kast van een kerstpakket 😉 )
          2 of 3 teentjes knoflook
          3 à 4 laurierblaadjes
          2 sjalotten
          +/- 750 ml water
          Bouillon poeder (Kippenbouillon of voor de vegetariërs onder ons tuinkruidenbouillon)

          zeef
          soeppan
          staafmixer

Snij de ui en pers de knoflook
Smelt wat boter of kokosolie in een soeppan en fruit de uien aan
Bak de knoflook ook even mee
Doe de blikken tomatenblokjes, het pakje tomato frito en de laurierblaadjes in de pan er bij
Spoel de linzen af onder de kraan (niet laten weken)
Doe de afgespoelde linzen in de pan
Voeg ongeveer 500 milliliter water toe (ik had de blikjes waar de tomaten blokjes inzaten gevuld met water )
Voeg 2 theelepels bouillon poeder toe
Breng alles aan de kook en laat het soepje vervolgens ongeveer een half uur pruttelen
Voeg tussendoor wat water toe als het te dik wordt
Als de linzen helemaal zijn gaargekookt (dit zou na een half uurtje zeker zo moeten zijn) haal je de laurierblaadjes er uit en haal de pan dan van het vuur en ga aan de slag met de staafmixer tot het één gladde massa is geworden
Nu is het echt tijd om te proeven, is je soep te dik doe er dan nog wat water bij, is je soep te flauw doe er nog wat bouillonpoeder bij

Tevreden? Dan smullen maar!

 Zien jullie? We hebben ons aan ons woord gehouden en weer een vegetarisch gerecht gemaakt. Nou ok wel even kijken welke bouillon je gebruikt. Als je extra goed oplet met welke bouillon je neemt heb je zelfs een gluten vrij en vegan gerecht gemaakt.

 Als je deze soep hebt gemaakt laat je dan weten of het een geslaagd recept was? Laat het jullie smaken!

Liefs Judith en Fon

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *