Geen categorie,  Road to Run,  Running

Race report: Limburg Light Run

Wow dat was het dan! Ons eerste hardloopevenement. We noemen het evenement want het was geen officiële wedstrijd. De Limburg Light Run in Roermond is een evenement dat vooral gezellig moet zijn, en dat was het zeker! Bij deze ons verslag.

Nadat we samen een hapje hadden gegeten wandelden we als opwarming nog een lekker stukje door de stad. Tegen 20:00 uur mochten we ons startnummer gaan ophalen. Geen fancy gedoe met een tag voor de snelheid maar gewoon een sticker, het was tenslotte geen wedstrijd. Vervolgens was het tijd om onszelf te gaan versieren 😉
De naam “Light Run”zegt het namelijk al. Je moet goed zichtbaar zijn. De Action had goede zaken gedaan afgelopen week want werkelijk iedereen liep met lampjes en lichtstaafjes van de Action. Sommige mensen waren zelfs verkleed.

Rond 21:00 mochten wij, als eerste groep, starten. Het zag er allemaal zo leuk uit! Overal waar je keek zag je lichtjes en lampjes. Het was even dringen aan de start maar de groep dunde tegen de eerste kilometer al snel flink uit. We renden op een lekker, rustig tempo. Het was tenslotte onze eerste échte 5KM! Na een kleine 2 kilometer kwam een klein bruggetje en zagen we de eerste mensen wandelen, maar wij niet. Al vrij snel kwam vanuit het publiek: Jullie zitten al op de helft!! En tegen kilometer 3 wisten we zeker dat we het vol gingen houden. De hele route was een feestje want de route was op verschillende plekken versierd en op sommige plekken stond ook jonge DJ’s plaatjes te draaien. De mensen langs de kant moedigden ons enthousiast aan. Superleuk! High fiven is toch stiekem erg leuk.

Sneller dan we dachten was de finishlijn alweer in zicht en werden we onder luid gejuich binnengehaald. Eerst elkaar een knuffel geven, daarna een flinke knuffel in ontvangst mogen nemen van de ouders van Fon.

Achteraf gezien hadden we best nog wel een stuk door kunnen rennen of dus nog meer kunnen knallen tijdens die 5k.

We kijken met veel plezier terug op de Roermond Light Run. Het was erg tof om in het donker met al die lichtjes te lopen. Bovendien was het een goede training voor de Roermond City Run, die 23 april plaatsvindt. En laten we dan echt gaan knallen op die 5K!

Liefs,

Fon en Judith

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *