#geweundoon,  Road to Run,  Running

10 vragen voor… Manon


Wij staan in november pas aan de start van de marathon, Manon mocht echter afgelopen zondag in Parijs aantreden. Zij besloot vorig jaar in 2017 de marathon van Parijs te rennen. Aangezien wij graag wilden weten hoe het ging, was het tijd voor een koffietje en een vragenlijst.

 1. Vertel, hoe was de marathon van Parijs?

Het is niet echt met een woord te omschrijven. Heftig, leuk, alle emoties komen naar boven. Het is alles wat je denkt en meer. Jankend over de Champs-Élysées toen ik net was gestart. In het begin ging het goed, ik genoot van alle mensen die me langs de kant stonden aan te moedigen. Je loopt langs alle highlights van Parijs, echt super. Langs de route speelden veel bandjes en in het eerste stukje bos speelde zelfs een heel strijkorkest. De tunnels langs de Seine waren het heftigst, het was er warm en druk. Toen ik die tunnel uitliep, kwam net mijn lievelingsliedje op en zag ik de Eiffeltoren. Dat was mijn geluksmomentje, ik stootte de renner naast me aan om het geluksmomentje te delen, maar hij keek me maar raar aan. Mijn vader was mee, heel fijn om die support te hebben. Hij is heel Parijs doorgekruist om me aan te komen moedigen. Ik ben bij de pacer van 4u blijven lopen tot 35 km. Daarna kreeg ik het benauwd en werd het zwart voor mijn ogen. Toen heb ik maar stukjes gelopen en stukjes gerend. Ik moest van mezelf de laatste 2 KM rennen, dat is me ook gelukt. Ik wilde graag onder de 4 uur rennen, maar door de hitte is mijn uiteindelijke tijd 4:15:23 geworden.

 1. Hoe lang ren je al en hoe ben je begonnen?

Ik ben begonnen met hardlopen in juli 2012. Niet eens met een bepaald programma. Ik had wat schema’s bekeken en ben dit toen zelf gaan uitbouwen. De Zevenheuvelenloop was mijn eerste wedstrijd waar ik naar toe werktr , dit was 15 KM. Deze wedstijd heb ik ondertussen al 5 keer gerend. Voor de langere afstanden wedstrijden heb ik wel zelf schema’s gemaakt. Voor de marathon van Parijs ging ik bijvoorbeeld 3x in de week lopen, 2x krachttraining en dan nog 1x in de week zwemmen.

 1. Welke wedstrijden heb je allemaal al gelopen?
 • De Zevenheuvelenloop
 • de Roermond City Run
 • We Own The Night in Milaan en Amsterdam
 • De Sylvesterrun in Maasbracht
 • Twee keer Maastrichts Mooiste
 • De marathon van Parijs.

 1. Welke van deze wedstrijden is écht een aanrader?

Zeker weten de Zevenheuvelenloop! Dit is voor mij een soort thuiswedstrijd. Het is een heel mooi parcours, de organisatie is super en er staan altijd veel mensen langs de kant.

 1. Wat is je ultieme hardlooptip?

Blijf je eigen tempo houden. Laat je niet gek maken door anderen. Hou het leuk voor jezelf!

 1. Heb je al een volgend hardloopdoel?

De Dam tot Damloop  en de halve marathon van Amsterdam staan al op mijn lijstje, net zoals de Zevenheuvelenloop. Ik wil me misschien voorbereiden op een andere marathon, Rotterdam of Berlijn trekken me wel aan.

 1. Op welke muziek ren je het lekkerst?

Techno! Het ritme en de sfeer van de muziek werkt voor mij het beste. Ik heb de marathon van Parijs bijvoorbeeld op Audio Obscura van Joris Voorn gerend. 

 1. Wat eet op race day?

Pannenkoeken met stroop als ontbijt. Daarna een banaantje en koffie. Ik drink dan ook nog isotone sportdrank en veel water voor aanvang van de wedstrijd. Tijdens de race neem ik mijn eerste gelletjes bij ongeveer 10 km, daarna iedere 7 à 10 km. Ik drink bij elk drinkpunt water met behulp van rietjes die ik in mijn broek mee heb genomen. Na de race in Parijs had ik megaveel zin in frietjes. En die heb ik, nadat ik braaf een banaantje en eiwitshake op had, dan ook lekker gehaald!

 1. Wie is je hardloopinspiratie?

Eigenlijk niet persé iemand. Wel volg ik sommige bloggers zoals GirlsLove2Run en Annemerel. Ik heb niet echt inspiratie nodig om gemotiveerd te raken. Toen ik vorig jaar tijdens de marathon van Amsterdam aan het kijken was, bedacht ik: misschien moet ik ook eens aan een marathon meedoen.

 1. Met wie zou je wel eens een rondje willen hardlopen?

De allereerste boodschapper die een marathon rende. Volgens de legende rende een Griekse boodschapper vanuit het stadje Marathon naar de hoofdstad Athene om het nieuws van een militaire overwinning op de Perzen over te brengen. Aan het einde van zijn lange reis kon hij nog net “we hebben gewonnen” uitbrengen. De geschatte afstand van deze boodschapper was ongeveer 40 KM. Hier ligt de oorsprong van de hele marathon. Lijkt me dus heel bijzonder eens een rondje met hem te rennen.

Wij zijn door de enthousiaste verhalen van Manon alleen maar nog gemotiveerder geraakt! 

Wie zullen we de volgende keer 10 vragen stellen?

Liefs,
Judith en Fon 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *