Road to Run,  Running

Road to Run goes Run2Day Venlo


Twee weken geleden zijn we op bezoek geweest bij de gezellige mensen van Run2Day in Venlo. 

We zijn natuurlijk al een beetje bekend met de Run2Day winkels. Fon heeft er haar eerste hardloopschoenen gekocht en ook Judith is er wel eens binnengewandeld. Omdat er in Roermond helaas geen Run2Day-winkel is gingen we langs bij het filiaal in Venlo. 

De reden? Judith rent al een tijdje op haar Nike LunarGlides en vond ze erg fijn totdat ze last kreeg van haar schenen. In eerste instantie dacht ze dat haar schenen overbelast waren en ze rust moest nemen. Maar steeds als ze op die schoenen rende kreeg ze toch weer last. Misschien lag het toch aan haar schoenen. We besloten dus de hulp in te schakelen van professionals.

We werden meteen welkom geheten met de zin “jullie zien eruit als bloggers”! Tsja, dat krijg je als je elkaar volgt op Instagram. We kregen meteen een kopje koffie en kletsten wat met eigenaren Mark en Jacomijne. Toen begon eindelijk de zoektocht naar Judith haar nieuwe schoenen. 

Judith: 
Allereerst werd er een filmpje gemaakt van mijn looptechniek op neutrale schoenen. Uit het filmpje bleek dat ik flink overproneerde, vooral met mijn rechtervoet. Laat dit nou ook meteen het been zijn waar mijn scheen het meeste zeurt, rechts dus. Ik kreeg een nieuw paar schoenen aan, de Nike Zoom Structure. Ze zaten eigenlijk meteen goed (en ze waren roze, maar daar komen we later op terug) en ik liep er fijn op. Op het filmpje dat werd gemaakt, zag ik meteen verschil. Mijn houding was kaarsrecht. Daarna kreeg ik een ander paar aan, ook van Nike, maar helaas ben ik vergeten welke dat waren. Deze liepen op zich ook niet verkeerd. Als laatste kreeg ik de Adidas Supernova Sequence 9 aan. De demping was superfijn en ook op deze schoen liep ik goed. Echter bleef ik de Zoom Structure het fijnst vinden, het was love at first sight. Omdat we twijfelden over de maat deed ik die Nikes toch maar eens in een maat groter aan. Deze zaten eigenlijk nog fijner en ze waren dan wel niet roze, die zwarte met oranje en een beetje blauw waren ook wel heel mooi. Die schoenen werden van mij! 

Daarnaast was ik nog op zoek naar compressiekousen. Ik merk dat ik die extra steun toch wel fijn vind. Jacomijne hielp me met het opmeten en legde het verschil uit tussen tubes (die je echt alleen tijdens je training moet dragen) en kousen (die je ook als herstel kan dragen). Ik koos uiteindelijk voor de tubes van het merk Herzog. Mán wat gaan deze lastig aan en uit! Het zal vast wel zo moeten maar ik heb al een aardige workout erop zitten als ik de tubes eenmaal aanheb. Ik vind ze wel heel fijn want je merkt echt dat je toch een beetje extra steun hebt. Deze tubes geven ook meer steun dan bijvoorbeeld mijn compressiekousen van Nike. 

Op Instagram had Fon onlangs nog aan onze volgers de vraag gesteld: Wie heeft er nog tips voor fijne sport-bh’s? Jacomijne vroeg dus nog aan Fon: Was jij niet op zoek naar een nieuwe sport-bh? 

Fon:
Voor ik het wist stond ik met een nu van Shock Absorber al in het pashokje. Na een kleine worsteling ging hij toch nog redelijk makkelijk aan en was het tijd voor de test. Als een idioot stond ik te springen en te shaken in dat pashokje. En alles bewoog een stuk gecontroleerder dan met mijn oude sport-bh. 

Inmiddels heb ik al een aantal keer net deze bh gelopen en hij doet zijn werk erg goed! Afgelopen zondag merkte ik nog een voordeel: na de Marikenloop liet ik Judith de knopjes losmaken, waardoor het een racerback wordt, tussen mijn schouders. En bam! Nog nooit zo eenvoudig een sport-bh uitgekregen 😉


Het was een hele gezellige dag bij Run2Day. De service hier is echt super! Mark en Jacomijne zijn oprecht geïnteresseerd en luisteren ook echt naar je verhaal. Je kunt er zelfs langsgaan om even een bakkie te doen en je hardloopverhalen uit te wisselen. We zijn zeker van plan om nog vaak een bezoekje te brengen aan Run2Day Venlo!

Liefs,
Fon en Judith

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *