Personal,  Running

10 vragen voor… Eleni

Onlangs vroegen we op Instagram wie we 10 vragen mochten stellen net zoals met Manon.
We kregen super leuke reacties dus de komende periode zullen we hier om de week op vrijdag 10 vragen stellen aan een fanatieke hardloper/hardloopster. De vragen die de lopers krijgen zijn niet heel origineel maar gelukkig zijn de antwoorden niet saai!

Eleni van Girlsruntheworld.nl bijt vandaag het spits af.

Eleni schrijft samen met nog 3 andere meiden voor Girls Run the World. Ze hebben elkaar via de opleiding reisjournalistiek leren kennen en bleken allemaal eenzelfde passie voor hardlopen te hebben. Samen hebben zij ook een leuk Instagram account waar ze lekker actief mee bezig zijn en je de dames ziet hardlopen op de mooiste plekken over de hele wereld (Girls Run The World snappie 😉 ). Maar wie zijn nu deze meiden? Daar gaan we vandaag al een beetje achter komen, want we mochten Eleni onze 10 vragen mailen.

1. Wat leuk dat je onze vragen willen beantwoorden dus als eerste: Zou jij je willen voorstellen?

Ik ben Eleni (26) en ik schrijf voor girlsruntheworld.nl. Mijn grootste hobby’s zijn hardlopen en reizen en dat gecombineerd is natuurlijk helemaal fantastisch. Daarover schrijf ik op onze blog. Ik heb na mijn opleiding journalistiek twee jaar fulltime bij een reisvakblad gewerkt en nu ben ik freelancer voor onder andere travelrumours.com, deargoodmorning.com en Zoover.

 

2. Hoe lang ren je al en hoe ben je begonnen?

Na jaren zonder beweging vond ik het vier jaar terug tijd om maar eens te gaan sporten. Mijn zusje liep veel hard en dat wilde ik ook wel, dus ik begon met het Start to Run-programma. Eerst een minuutje rennen afwisselen met een minuutje wandelen en dat opbouwen. Ik was enorm blij toen ik na weken eindelijk 5 minuten aan een stuk kon rennen. Toen ik eenmaal 5 km kon lopen ging het snel. Een half jaar later liep mijn eerste 10km-wedstrijd, weer een half jaar later de hele marathon en een half jaar daarna mijn eerste hele marathon. Het hardloopvirus had ik goed te pakken.

 

3. Welke wedstrijden hebben je allemaal al gelopen?

– Mijn eerste wedstrijd was de mini-marathon (4,2 km) in Rotterdam
– vervolgens de Schollebosloop (5km)
– 1/4 marathon Rotterdam
– 1/2 marathon Eindhoven
– 1/2 marathon Den Haag
– de hele marathon in Rotterdam
– LadiesRun Rotterdam

 

4. Welke van deze wedstrijden is écht een aanrader?

Absoluut de hele marathon van Rotterdam. Het was zo’n bijzondere ervaring om daar naartoe te trainen. En toen ik eenmaal in Rotterdam liep, voelde het als of ik de hele wereld aankon. De sfeer is fantastisch, er staat enorm veel publiek en dat maakte het zoveel makkelijker. Toen ik eenmaal finishte op de Coolsingel moest ik huilen van geluk.

 

5. Wat is je ultieme hardlooptip?

Zorg altijd dat je een nieuwe hardloopwedstrijd gepland hebt. Dat is een goede stok achter de deur om te blijven trainen.

 

6. Heb je al een volgend hardloopdoel?

Nu ik eenmaal de marathon heb gelopen, is mijn doel niet meer verder lopen (zoals afgelopen jaren), maar sneller. Mijn eerstvolgende hardloopwedstrijd is de halve marathon van Dordrecht. Mijn doel wordt om die binnen de 2 uur te lopen.

 

7. Op welke muziek loop je het lekkerst?

Zonder muziek! Tot aan mijn marathontraining liep ik altijd met muziek. Toen ik mijn eerste halve marathon liep, deed mijn Spotify het niet. De eerste minuten van de race baalde ik als een stekker, maar toen kwam ik erachter dat ik veel fijner liep zonder muziek. Daarna heb ik nooit meer muziek geluisterd tijdens het rennen.

 

8. Wat eet je op race day?

Niets anders dan normaal. Ik ontbijt met twee boterhammen met hagelslag of yoghurt met fruit. Tijdens wedstrijden eet ik niets, alleen tijdens de marathon nam ik speciale snoepjes voor iets meer energie.

 

9. Wie is jouw hardloopinspiratie?

Annemerel van annemerel.com. Ze heeft onder andere marathons gelopen in New York, Boston, Chicago en Berlijn. Hoe tof!

 

10. Met wie zou je wel eens een rondje willen hardlopen?

Met Laura van laurabrijde.com. Zij woont in het Spaanse Malaga. Het lijkt me heerlijk om daar hard te lopen in het zonnetje.

Eleni, super bedankt voor het beantwoorden van onze vragen! Je hebt ons stiekem wel enthousiast gemaakt voor de marathon van Rotterdam. En we moeten onze eerste marathon nog lopen! *oeps*

 

Volgen jullie de dames van girlsruntheworld.nl al? Wie weet beantwoorden de andere dames binnenkort ook wel onze vragen met enthousiaste antwoorden!

 

Wil jij ook onze 10 vragen beantwoorden? Let us know!

 

Liefs,
Judith en Fon

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *