10 vragen voor.. Arthur

Yes! We mogen weer 10 vragen stellen aan een enthousiaste loper!
Vandaag stellen we Arthur aan jullie voor aan de hand van onze 10 vragen. Ok we hebben Arthur (nog) niet “in het echt” ontmoet maar wat een gezellige en enthousiaste man is hij alleen al online.
Zal misschien wel iets te maken hebben met het wonen in de leukste provincie van het land. 😉

1 Wat leuk dat je onze vragen willen beantwoorden dus als eerste: Zou jij je willen voorstellen aan de mensen die je nog niet kennen?

Voor de mensen die me niet kennen, en dat zij er vast een hoop, mijn naam is Arthur. Op instagram te vinden onder arthurrunningjunkie. 
Ik ben een import Maastrichtenaar :).

Geboren en getogen in Amsterdam en sinds 2010 of 2011, ik weet het ook niet meer, woon ik in Maastricht samen met mijn vrouw en 2 kinderen.
Een vraag die ik dan vaak meteen krijg is hoe kom je als Amsterdammer in Maastricht terecht? Mijn vrouw komt uit Maastricht en heeft 10 jaar in Amsterdam gewoond. Nadat we getrouwd waren en ons 2e kind geboren was hebben we op een dag besloten om naar Maastricht te verhuizen. ( nadat ik de film Inception heb gezien betwijfel ik overigens of dit niet geheel het idee van mijn vrouw was 😉 ).

Mijn grootste passie is dus zoals jullie weten hardlopen. Voor de rest hou ik van Basketball en ben ik een groot supporter van Ajax ( ja een hoop mensen zullen nu afhaken 😛 ).

2 Hoe lang doe je al aan hardlopen al en hoe ben je begonnen?

 

Hardlopen heb ik eigenlijk altijd wel een beetje erbij gedaan. Ik heb jarenlang op basketball gezeten en hardlopen deed ik er vaak een beetje bij om mijn conditie op peil te houden. 2,5 jaar heb ik me volledig op het hardlopen gestort. Ik begon met 4 tot 5 keer per week te lopen en schreef me in voor mijn eerste wedstrijd, de Sint pieter Beartrail in Maastricht.  

 

Ik had overigens een paar jaar eerder al een poging gedaan om mijn eerste wedstrijdje mee te lopen, de 5EM tijdens de Dam tot Damloop, maar dat was een groot fiasco ( verkeerde kant op gestuurd door de organisatie, onduidelijk waar de start was en uiteindelijk 2 minuten nadat de bezemwagen was vertrokken bij de start aangekomen en dus niet kunnen starten.

 

3 Welke wedstrijden heb je allemaal al gelopen?

De Beartrail was dus de eerste wedstrijd die ik heb gelopen en dit jaar ga ik die voor de 3e keer lopen. Ik kan die echt aanraden, een mooie trail, goed georganiseerd, leuke sfeer en een super mooi gebied!!

Ik heb in die 2,5 jaar dat ik nu echt loop al best veel loopjes gedaan:
– 2x de beartrail 
– 2x de 7 heuvelenloop 
– de Ajaxrun
– De halve van Ell
– De Egmond halve Marathon
– de Polar Bear Trail ( 22K)
– De Vondelparkrun
– 2x de halve Marathon bij de Stevensloop
– 5K en de 12K bij de Zandvoort Circuitrun
– Roermond Cityrun 10EM en de 10K
– Treechloop, 11K
– 2x Maastricht Mooiste 10EM
– 32K bij de Meersen Marathon
– Amsterdam Marathon 2016 ( marathon debuut)
– Marathon Düsseldorf
– Maastricht Urban Trail 
– 2x Ironman night run Maastricht

Volgens mij mis ik nog iets, maar dit zijn grotendeels de loopje die ik heb gedaan. Ik ben wel een medaille verzamelaar dus ik schrijf me het liefst in voor evenementen met medaille.

4 Welke van deze wedstrijden is écht een aanrader?

Elk evenement heeft wel iets unieks wat het mooi maakt, maar mijn mooiste loopjes zijn tot nu toe toch mijn eerste halve marathon, meteen een zware. De halve van Egmond in 2016. Dat was vechten tegen de elementen. Mul zand, keiharde wind, kou, hagel. Die was erg mooi!!

De 7 heuvelenloop is ook een fantastisch evenement. Alles is top georganiseerd, veel gezellige mensen zowel aan de kant als de mensen die meelopen. Die ga ik dit jaar ook zeker weer lopen.

De Polar Bear Trail was ook super. Ik had het geluk dat het dit jaar flink had gesneeuwd dus het parcours zag en super mooi uit met al die sneeuw. Het is ook iets kleinschaliger wat een fantastiche sfeer geeft.

De Amsterdam Marathon is voor mij persoonlijk natuurlijk geweldig. Als Amsterdammer je eerste marathon daar lopen en eindigen in het Olympisch stadion……. Onbeschrijvelijk dat gevoel!!!
Qua sfeer vond ik de Marathon van Dusseldorf toch niet iets gezelliger dan die van Amsterdam.

Maar goed zoals ik al zei kan ik eigenlijk voor elk evenement wel een hoop mooie dingen opnoemen.

5 Wat is je ultieme hardlooptip?

hmmmm, de ultieme hardlooptip.. Iets wat ik zelf ook wat vaker zou moeten doen, ga eens terug naar de basis en gewoon lekker lopen zonder tijdmeting. Gewoon lekker genieten van de omgeving en van het lopen zelf zonder je druk te maken of je wel hard/ zacht genoeg gaat.

6 Wat is je volgende hardloopdoel?

Volgende maand ga ik dus weer meedoen met de snt pieter beartrail en in Oktober loop ik de Marathon van Eindhoven.
Op mijn bucketlist staan nog een paar leuke loopjes, the Great wall Marathon, de Marathon van Parijs, NY en London. En voor de rest wil ik gewoon zoveel mogelijk verschillende loopjes meedoen.

7 Op welke muziek loop je het lekkerst?

Ik loop over het algemeen eigenlijk zonder muziek, af en toe als ik intervaltrainingen doe op de baan heb ik wel eens wat bij me maar meestal loop ik zonder. Ik wil horen wat er om me heen gebeurt en ik geniet zo ook meer van de rust, aangezien ik meestal vroeg in de ochtend loop.

8 Wat eet je op race day?

Mijn eten op raceday hangt af of ik vanaf huis vertrek of in een hotel heb geslapen.
Ik neem in de ochtend meestal havermout en bij een afstand van 15K en meer 1.5 uur voor de race wit brood met pindakaas. En soms vlak voor de start nog een halve banaan.

9 Wie is jouw hardloopinspiratie?

Ik word eigenlijk enthousiast door andere hardlopers. Zodra ik iemand zie lopen wil ik ook meteen. Zelfs als ik al ben geweest. En ook door alle verhalen/ foto’s op instagram en FB in de lopersgroepen.
Het is heerlijk om over hardlopen te kunnen kletsen/ lezen/ schrijven zonder rekening te moeten houden met mensen die je hardloop verhalen misschien een beetje zat zijn.

10 Met wie zou je wel eens een rondje willen hardlopen?

Tja met wie zou ik nog een keer samen willen lopen? Met jullie natuurlijk!!!

 

Ok als je van deze man niet enthousiast wordt om te gaan lopen dan weten wij het ook niet meer! 😉
En die keer samen lopen moeten we toch echt maar een keertje plannen! Kunnen best een heuveltraining gebruiken in Zuid-Limburg als voorbereiding op al die bruggen in NYC 😉

 

Liefs,

Judith en Fon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *