Love,  Personal,  Travel

Travel: Plog Berlijn deel 1

Guten Tag!

Terwijl Fon zich goed vermaakt in New York ben ik al een aantal dagen aan het genieten in Berlijn. Ik had bedacht om foto’s te maken voor de blog maar dit vergeet ik steeds haha. Ik beloof dat er in de volgende plog meer foto’s staan! Vandaag een impressie van de eerste 3 dagen.
Donderdag

We stonden om 05:00 uur op om met de trein richting het vliegveld in Düsseldorf te gaan. Toen we in Berlijn aankwamen was papa een beetje gaar. Wat wil je, 67 jaar is ook niet niks ;). Hij deed dus een middagdutje terwijl ik lekker een boek las. Hierna gingen we even de toerist uithangen       . Het Holocaustmonument vind ik altijd indrukwekkend, het heeft een hele bedrukkende sfeer. Onder dit monument bevindt zich een museum dat gratis is. Het is wel klein, maar zeker de moeite waard! 

Ik vind het heerlijk om weer in de U-Bahn te zitten en “einsteigen bitte” te horen. Ook de lucht die hier hangt heeft me zo’n thuisgevoel (ja, ik weet het. Ik ben raar). Kijk nou naar deze foto, hoe lekker ouderwets ziet het eruit?
Vrijdag

En we zijn weer onderweg. Dit keer met de S-Bahn richting het Museuminsel. 

We brachten een bezoek aan het Deutsch-Historisches Museum. Mijn vader vond het fantastisch. Hij heeft geachiedenis gestudeerd en is ook docent geweest. Ik kreeg dus een hele rondleiding inclusief interessante *kuch* feitjes. 

Dit vind ik zo leuk! Op iedere (feloranje!) prullenbak staat een grappige tekst. 

We gingen lunchen op de Simon-Dach-Strasse bij Simon’s Coffee. Helaas ben ik vergeten een foto te maken van de lunch. Het was erg lekker! De Simon-Dach-Strasse is een gezellige straat in Friedrichshain. Een aanrader als je leuk wilt lunchen! 

Hierna gingen we naar het Stasi-museum. Hier wilde ik graag heen. Ik vind alles rondom de DDR razend interessant. Kijk dit gebouw nou! Het ziet er zo onvriendelijk uit. Pap en vonden allebei dat het gebouw van binnen ook niet “fijn” aanvoelde. Er heerste een hele nare sfeer. 

Ik ben het helemaal eens met deze quote! Het was vrijdag en voor velen dus tijd voor een feierabendbierchen. Zo noemt men het biertje dat je op vrijdagavond drinkt. Doet men hier in Berlijn gewoon in de bus/metro/tram. Heel normaal hier. 

We dronken een rhabarberschorle (mijj favoriet) bij Books & Bagels aan de Warschauer Strasse. Een must-see als je van boeken houdt! Er was zoooooveel keus en ik was echt in m’n element! Ik nam uiteindelijk 2 boeken mee naar huis. 

We gingen eten bij Saporito. Ik had gelezen dat dit een geweldig restaurant was (dankzij Marjolein van www.berlijn-blog.nl). Het is erg klein en je moet er reserveren. Kijk eens hoe schattig het is ingericht! Het eten was super lekker. Voor €25 pp krijg je een 3-gangen menu met allerlei lekkers. Heerlijk!
Vrijdag

Ik hang echt de ultieke toerist uit met mijn camera! Haha. Dit was in C/O Berlin. 

Een fotografiemuseum! Dit was een collectie van Danny Lyon. Echt gaaf. Het waren vooral foto’s genomen in Mexico en Amerika. Het waren mooie maar ook heftige foto’s, o.a. over politiegeweld en de rassenstrijd. 

We gingen ook nog naar het Museum für Fotografie waar de fotocollectie van Helmut Newton hangt. Ook was er een collectie van Mario Testino. Je moet ervan houden, want het zijn pikante foto’s haha ;). Ik vind zoiets echt best mooi en deze fotografen zijn wel een beetje mijn favorieten. Helaas mocht ik hier geen foto’s maken. 


We sloten de dag af bij Mogg, een restaurant in een voormalig Joodse meisjesschool dat nu, naast het restaurant, een cultureel centrum herbergt. We zijn hier op aanraden van Emma (van www.wattedoeninberlijn.nl) geweest en het was HEERLIJK! Ik nam Shakshuka en papa iets met gekruide worstjes. Yum! 

Vandaag gaan we lekker op rommelmarktjes rondstruinen en natuurlijk de meiden van #teamannemerelrunsnyc2017 volgen!!! 
Liefs,

Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *