Geen categorie

Road to New York: Week 17 & 18

En toen zat ik al in New York. Wat zijn deze weken voorbij gevlogen. Afgelopen 2 weken heb ik het heel rustig gedaan. HOE rustig? Dat laat ik jullie in de blog van vandaag zien.

Week 17 – Training 1 

Er stond een dagje Walibi met vrienden op de planning. Aangezien ik deze dag al flink wat meters gewandeld heb besloot ik om niet ook nog te gaan lopen. Mijn benen hadden het wel verdiend om op de bank te hangen na zo’n dagje.

Week 17 – Training 2

De training die er niet van kwam.  Na een bezoekje aan de fysio plofte ik op de bank om daar vervolgens nog maar amper af te komen. Ik was zo moe dat ik me echt niet tot lopen kon zetten. Ook realiseerde ik me dat dit de enige dag, tot de New York marathon, was dat ik helemaal geen plannen had oftewel de laatste dag dat ik rust kon pakken. Toen manlief zei: Ja maar dan blijf je toch lekker thuis? Besloot ik dat ik de training ging skippen. Nadat ik dit in de groepsapp van #teamannemerelrunsnyc2017 vertelde zeiden de meiden tegen me: Je hebt meer naar bij de rust die je nu neemt dan dat je last hebt van de meters die je niet hebt gelopen.

Week 17 – Training 8

Vandaag liep ik wel! En t ging ondanks de pittige wind ook super lekker. De laatste duurloop was dit. Jammer genoeg had ik iets te lang lopen treuzelen in de ochtend  en was er nog maar een uurtje over om te lopen.  8 km later kon ik goed beginnen aan mijn werkdag.

Week 18 – Training 1

Het laatste rondje in Nederland! Ik was op tijd wakker dus weer een ochtend rondje. Het lijkt er op dat ik toch nog die ochtendruns ga waarderen. Niet te gek doen gewoon lekker lopen. En dat deed ik 5 km lang. Na deze run lekker douchen (ohh douchen is zo veel lekkerder na het hardlopen!) en op naar de fysio. Hier werd mijn rug nog even los gemaakt en ook de knopen in mij hamstrings aangepakt. Op naar New York.

Week 18 – Training 2

Goodmorning New York! Met vrijwel alle lopers die met Tui Sports naar New York zijn gekomen liepen we een rondje door Central Parc. Wat we al eerder hadden gehoord bleek toch echt waar: New York is NIET plat! Sterker nog niets is hier vlak. Wel lekker gelopen samen met de meiden. Toen we weer bij het begin punt waren had ik 3.88 op de teller en samen met Aimée besloot ik om nog even iets langer door te lopen om er nog 4.21 te maken en zo 10% van de afstand van zondag te lopen. 
Nu is het van belang om rustig aan te doen. Tot nu toe lukt het nog niet erg goed gelukt… Morgen (zaterdag dus) gaan we in de ochtend fietsen met #teamannemerelrunsnyc2017 en springen we na de lunch nog op een hop on hop off bus.  Niet te vaak er vanaf hoppen en dan blijven de beentjes gespaard.

Op naar zondag!

Liefs,

Fon

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *