Love,  Personal,  Travel

Plog Berlijn deel 2

Ok ik schaam me wel een beetje. Dit artikel had natuurlijk veel eerder online moeten komen. Ik ben het domweg helemaal vergeten (note to self: beter plannen in 2018).

Laten we maar verder gaan kijken wat ik nog meer heb gedaan in Berlijn!

Zondag

Op zondag is (bijna) alles dicht in Berlijn. Pap en ik besloten om lekker uit te slapen. Daarna gingen we doen wat heel Berlijn op zondag doet: naar de rommelmarkt (oftewel: sjoemelen). We bezochten eerst de rommelmarkt in het Mauerpark. Geweldig! Er ligt zoveel zooi, zoals deze neppe DRR-meuk, maar er zijn ook hele leuke kraampjes met zelfgemaakte dingetjes. In de zomer is er ook altijd karaoke in het Mauerpark. Super leuk!

We aten even snel iets bij een bakker. Kijk nou naar al dat lekkers! Daar zijn de Duitsers goed in. Verolgens maakten we nog een rondje over de vlooiemarkt op Boxhagener Platz.

Ze hadden hier ontzettend veel Lego-poppetjes!

Dit is op het RAW-Gelände. Hier zie je veel street art. Ik moest natuurlijk even poseren met een bekertje Glühwein!

En een selfie maken met papa!

Zo cool! Ik kan hier wel uren rondlopen. Helaad begon het toen te regenen. We zijn teruggegaan naar het hotel en hebben toen de marathon van NY gekeken, die uitgezonden werd. Ook heb ik de halve avond alle meiden van #teamannemerelrunsnyc2017 gevolgd!

Maandag

Tijd voor een museum! Dit keer was de Berlinische Galerie aan de beurt, een museum voor moderne kunst. Best gaaf! Vooral deze trappen. Kijk nou!

Mijn favoriete gebouw van Berlijn moest ook op de foto! Mis het zo!

Lekker lunchen met pap bij Coffee Fellows. Dit tentje zit door heel Berlijn en ik vind het best een aanrader. Je krijgt er ontbijt, bagels, sapjes en lekkere koffie.

Hierna was het tijd voor een bezoek aan de Reichstag. Ik heb dit al eens gedaan toen ik in Berlijn studeerde, maar mijn vader wilde dit graag eens zien. Je moet van tevoren reserveren. Er wordt best streng gecontroleerd! Blijf ik toch apart vinden.

We kregen een rondleiding van ongeveer 90 minuten. Het was echt super interessant. Op de eerste foto zie je leuzen op de muren van de Reichstag staan. Deze zijn aangebracht door de Russen toen ze Berlijn bevrijdden.

De tweede foto is een kunstwerk. Het stellen postvakjes voor van alle democratisch gekozen parlementsleden vanaf de Republiek van Weimar tot nu. Toch raar dat er ook namen bijstaan die je niet direct linkt met democratie (Hitler dus).

Vervolgens mochten we een kijkje nemen in de koepel van de Reichstag. Hier heb je een mooi uitzicht over Berlijn. Ik vond het zo leuk, al die lichtjes.

En toen was het tijd voor bier en burgers. Heerlijk! Er stonden we 40 soorten bier op de kaart! Sinds we daar zijn gaan eten is pap ook fan van zoete aardappelfrietjes #fitdad

En dit is alweer de laatste foto! Dit was op dinsdag. Pap en ik deden weinig. We hebben een beetje geshopt en daarna hebben we lang koffie gedronken.

Ik heb echt genoten van Berlijn! Omdat ik de stad goed ken voelde het helemaal niet aan als vakantie maar als thuiskomen. Ik ontdek steeds nieuwe dingen in Berlijn het is zo’n heerlijke stad! Volgend jaar wil ik weer terug 🙂

Liefs,

Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *