Review,  Road to Run,  Running

Our Running Essentials

Toen we in januari begonnen met ons hardloopavontuur, wisten we eigenlijk nog helemaal niet wat erbij kwam kijken. Draadloze oordopjes? Veel te duur! Gelletjes en snoepjes? Eeh wat? 
Nu we een flink aantal maanden verder zijn, hebben wij onze running essentials wel gevonden. Ben je al benieuwd? Lees dan verder. 

1. Draadloze oordopjes

Jawel. Wij zijn hooked. We kregen de Avanca D1 oortjes cadeau en sindsdien kunnen we niet meer zonder. Het is gewoon super handig! Niet meer in de war zitten met die ellendige draden, echt ideaal. Als je dan weer een keer met “normale” oordopjes loopt merk je het verschil pas echt goed.

2. Muziek

Telt dit ook mee? Persoonlijk vinden we rennen met muziek heel fijn, echt een oppepper. Natuurlijk kletsen we ook wel tijdens onze run en zijn de aanmoedigingen tijdens wedstrijden ook leuk, maar Bruce Springsteen die Born to Run in je oor schreeuwt is ook wel leuk! 

3. Gelsnoepjes van Powerbar

Deze snoepjes zijn echt de uitvinding van de eeuw met lange duurlopen. Het is makkelijk meenemen, nog makkelijker weg te kauwen en ze smaken (zowel de cola als de sinaasappel) ook nog eens best goed.
Gelletjes zijn nog niet echt favoriet en we zijn er stiekem ook een klein beetje “bang voor” (ehh, remember Tom Dumoulin?). Fon heeft er een aantal geprobeerd die echt heel smerig waren. Tijdens haar laatste run heeft ze er een gevonden die wel goed smaakte maar dat is een redelijk grote verpakking dus daar kun je er geen stapels van meenemen. Maar wellicht in combinatie met de snoepjes dan?

4. Het shortje van de Decathlon

Als we het toch over gelsnoepjes verstoppen hebben moeten we het ook over ons hardloopshortje hebben. We kochten hetzelfde shortje bij de Decathlon. Het is zo’n trailbroek waar vakjes en ritsjes inzitten. Heel handig want onze telefoon, sleutels én snoepjes passen erin. En niet geheel onbelangrijk is de lengte. Ok het is geen fashionable lengte, maar wel een praktische lengte want je krijgt geen schuurplekken tussen je bovenbenen!
De shortjes zijn deze zomer super veel gedragen en zeker een 2x per week in de was geweest maar zien er nog steeds goed uit. En de prijs is natuurlijk helemaal een pluspunt, vergeleken met sommige andere hardloop merken.

5. Je moeder op de fiets

Soms, als je een lange duurloop op de planning hebt staan en niet alleen wilt is er bijna altijd je moeder die wel mee wil fietsen. Soms wilt ze ook uit zichzelf mee want “nee het schemert en als je alleen door het bos gaat rennen vind ik dat maar niks”. Liefde dus voor onze eeuwige supporters, de mama’s. 

6. Een goede Fysio

Allebei hebben we inmiddels al een aantal keer een fysio bezocht. Beide een andere, maar allebei super tevreden over onze fysiotherapeuten! Mocht je ergens last van hebben ga gewoon meteen. En heb je een fysio zoals die van ons dan zijn ze net zo enthousiast over sporten/hardlopen als je dat zelf bent en lopen ze zelfs met je mee tijdens een training.

7. Goed advies over je schoenen

Begin je met hardlopen dan is dit misschien wel het belangrijkste. Als je hardloopschoenen nodig hebt dan kun je het beste naar een gespecialiseerde hardloopwinkel gaan die precies kijken welke schoenen bij jou manier van lopen passen. Maar ook als je al langer loopt is het niet een stom idee om nog eens te laten kijken naar je schoenen en manier van lopen. Zo weet je dat je altijd de juiste schoen voor jou hebt en niet onnodig een blessure krijgt. Want de schoen waarmee je mee bent begonnen hoeft op dit moment niet de perfecte schoen te zijn.
Zelf komen wij, zoals jullie misschien wel weten, graag bij de Run2Day winkel in Venlo. Goed advies over schoenen en kleding, fijne tips voor het lopen en (niet geheel onbelangrijk) het is er super gezellig!

En wat zijn jullie running essentials?

Liefs,
Fon en Judith

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *